UFC

Dustina Poiriera ne zanima meč protiv Dariusha: ‘Želim velike i zanimljive borbe, borbe godine‘

Dustin Poirier 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Borba je potencijalno imala smisla, ali izgleda da ju nećemo gledati

Dustin Poirier na UFC 281 eventu svladao je Michaela Chandlera ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi te je tako došao do prve pobjede u ovoj kalendarskoj godini. To mu je ujedno bio i jedini nastup otkad ga je u borbi za titulu lake kategorije u dvanaestom mjesecu prošle godine svladao Charles Oliveira, tako da ni nakon odlaska Khabiba Dustin nije došao do pojasa.

Nedugo nakon meča počelo se postavljati pitanje tko je sljedeći za Poiriera, a jedno se ime nekako najviše spominjalo. To je naravno Beneil Dariush, a pobjednik tog meča je mogao biti sljedeći izazivač.

No, izgleda da taj meč nećemo gledati. Dustin je jučer otkrio kako ima druge planove, a u njih se Dariush nikako ne uklapa.

‘‘Velike borbe, zabavne borbe. Ne znam, čovječe. Prošao sam nasilni trokut i zvaršio Gaethjea, završio Alvareza i završio Chandlera. Tu je puno imena koja bi bila zanimljivi ‘matchupovi‘, ali ne znam još tko točno‘‘, rekao je Poirier u ‘‘The MMA Houru‘‘.

Na pitanje o borbi protiv Dariusha Poirier je odgovorio:

‘‘Iskreno, ne baš. Nije ovo nepoštovanje prema Beneilu, odličan je borac i na pravom je putu. On iskazuje poštovanje i veliki je radnik, uđe u borbu i završi posao. Ja to poštujem i gledam njegove borbe, ali ja želim velike, zabavne, potencijalne borbe godine‘‘, rekao je Dustin.

Iako se ne zna na koga Poirier misli, bilo je za očekivati da će odbiti Dariusha jer mu stilski ne odgovara, a i protiv svakog boljeg grapplera je poražen u lakoj kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 12:23