UFC

Muhammad Mokaev želi biti zamjena u meču za titulu: ‘Misle da sam mlad i prenapuhan, ne rade pametno‘

 Muhammad Mokaev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ima tek 23 godine i puno vremena ispred sebe, tako da ne sumnjamo da ćemo ga jednoga dana gledati i u najvećim mečevima

23-godišnji Mukammad Mokaev prometnuo se kao velika uzdanica muha kategorije, a ove subote je također nastupio na UFC 294 priredbi u Avu Dhabiju. On i Tim Elliott zaključili su preliminarni dio priredbe, a Mokaev je u ovoj borbi došao do svoje 11. profesionalne pobjede te je sačuvao status neporaženog borca.

Gubio je Mokaev na sudačkim karticama, ali je u trećoj rundi ipak pronašao put do pobjede te je ‘‘submissionom‘‘ pobijedio Tima Elliotta, a sada je rekao kako će ići na UFC 296 priredbu u dvanaestom mjesecu i biti zamjenski borac u meču za titulu:

‘‘Ja sam spreman, a uz to nikada nisam pao na vagi. Čak i u svom debiju protiv Codyja Durdena sam prošao vagu kao prvak. Mogu to učiniti. Ako to žele, ja mogu biti zamjenski borac – za koju god borbu treba‘‘, rekao je Mokaev ove subote nakon UFC 294 priredbe.

Ovo mu je bila peta uzastopna pobjeda u UFC-u otkako je debitirao u trećem mjesecu prošle godine, a povodom toga se osjeća odlično:

‘‘Izuzetne emocije. Osjećam se iznimno sretno. Još uvijek vjerujem da nisam pokazao što sve znam u kavezu. Pokušali su me zlostavljati. Ne pokušavaju se sa mnom boriti koristeći borilačku inteligenciju. Misle da sam mlad, prenapuhan. Ne rade pametno, zato ih mogu nadraditi‘‘, dodao je.

Nema sumnje da je Mokaev izuzetno talentiran, no njegovo neiskustvo se može primijetiti u dosadašnjim borbama. Ima tek 23 godine i puno vremena ispred sebe, tako da ne sumnjamo da ćemo ga jednoga dana gledati i u najvećim mečevima.

Linker
02. svibanj 2024 18:31