UFC

Eddie Bravo priznao pogrešku koju je Fergusonov kut napravio u borbi s Gaethjeom

Tony Ferguson
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Eddie Bravo opisao je jedno neugodno iskustvo, ali i, po njegovom mišljenju, pogrešku koja se dogodila za vrijeme nedavno održane borbe Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea.

Prošlo je 10 dana od UFC-ovog povratka na scenu i prve od tri održane priredbe u Jacksonvilleu, a neke stvari iz glavne borbe UFC-a 249 tek sada izlaze na vidjelo.

Naime, gostujući u The Joe Rogan Experience podcastu, slavni jiu-jitsu trener Eddie Bravo, koji se te večeri nalazio u Fergusonovom kutu, priznao je da u pauzi između četvrte i pete runde nije smio biti taj koji će savjetovati svog borca.

"Bio je to kraj četvrte runde, a Rashad (Holloway) se okreće meni i kaže: 'Eddie, upadaj unutra'. No, ja nisam bio spreman za to. Nisam bio spreman ući u Octagon", započeo je Bravo.

Eddie je u borilačkom svijetu poznat kao vrhunski jiu-jitsu stručnjak, a u Jacksonvilleu je bio jedan od tri čovjeka koja su se nalazila u Fergusonovom kutu. No isto tako Eddie je trebao imati puno veću ulogu da se na Floridi održala borba s Khabibom Nurmagomedovom. Upravo je to bio meč za koji se Tony pripremao kroz veći dio kampa, ali i meč u kojem bi više do izražaja došla borba u parteru, što je, podsjetimo, Eddiejeva specijalnost.

"Ušao sam u kavez... Koji vrag? Pa ja nisam glavni MMA trener. Pričam sada o četvrtoj rundi - on je ozlijeđen, a pored svega meni su prošli tjedan provalili u auto i ukrali naočale, a one su mi bile itekako potrebne. Praktički sam slijep. Stoga nisam shvatio kakve su posjekotine na njemu sve dok mu nisam prišao. Ok, što sad? Zar bih mu ja trebao dati savjet? Bila je to pogreška. Nikad nisam bio glavni MMA trener i nikad to nisam želio biti. To nisam ja. Ja nisam Trevor Wittman, Greg Jackson ili Duke Roufus. To je jedna druga razina. To su ljudi koji bi trebali pričati s borcima u pauzi. Ja sam više lik koji dobacuje stvari sa strane. Pogotovo kada se radi o borbi na nogama. Nisam uopće trebao imati mikrofon jer sam znao da će to biti borba na nogama. Da se borilo u parteru, da je to bila borba s Khabibom, onda bi za televiziju možda imalo smisla staviti mikrofon na mene. Ali ovako, kada se radi o 'stand-up' ratu, ja sam tu uglavnom za emocionalnu podršku", objasnio je Bravo.

Spomenimo još kako je meč Gaethjea i Fergusona prekinut u drugoj polovici pete runde....

Linker
19. svibanj 2024 02:56