UFC

Edson Barboza ostaje u UFC-u, ugovorio debi nastup u novoj kategoriji

Edson Barboza vs. Paul Felder
 screenshot/Youtube
Renomirana brazilska borilačka zvijezda, Edson Barboza, neće napustiti UFC kao što je najavio. Umjesto raskida ugovora s promocijom, dogovorio je novu borbu. 2. svibnja na Fight Nightu u Oklahoma Cityju čeka ga borba protiv Josha Emmetta, što će mu ujedno biti debi nastup u perolakoj kategoriji.

34-godišnji Edson Barboza (20-8, 14-8 UFC) član je promocije od 2010. godine, a nedavno je sve iznenadio objavom na Twitteru kojom je zatražio otpuštanje iz UFC-a i priliku boriti se negdje drugdje.

"Zahvalan sam na ovih gotovo deset godina koliko radim u ovoj kompaniji. Davao sam najbolje od sebe u svakoj borbi kako bih priredio show za fanove, ali mislim da je vrijeme da krenem dalje. Nemam više vremena za čekanje. Molim vas, pustite me", napisao je tim putem Barboza i u poruci označio UFC te njegovog predsjednika Danu Whitea.

Pretpostavlja se kako je razlog njegove poruke bio u činjenici što nije nastupio od rujna prošle godine, kad je na UFC 242 priredbi podijeljenom odlukom poražen od Paula Feldera. Osim što se s tom odlukom nije slagao, pauza na koju ga je UFC stavio mu nikako nije odgovarala u situaciji gdje je poražen u četiri od posljednjih pet nastupa. Ne znamo je li mu krajnji cilj zapravo bio ugovaranje borbe te se odlučio na drastične metode, no upravo to se dogodilo.

Barboza će nastupiti na UFC Fight Nightu 174 koji bi se 2. svibnja trebao održati u Oklahoma Cityju. Debitirat će u perolakoj kategoriji, a za protivnika mu je određen Josh Emmett.

Emmett (15-2, 6-2 UFC) je također svojevremeno bio član lake kategorije, no posljednjih pet nastupa upisao je u perolakoj i to vrlo uspješno. Ostvario je četiri pobjede i tek jedan poraz, što ga je na službenoj ljestvici kategorije dovelo na devetu poziciju. Posljednju borbu odradio je u srpnju prošle godine, kad je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Mirsada Bektića. U svibnju se trebao boriti protiv Arnolda Allena, no bio je prisiljen tu borbu otkazati.

Linker
24. travanj 2024 12:00