UFC

Edwards odbija ikakvu zamjenu za Masvidala: ‘Znao sam da će taj prevarant otkazati!‘

Leon Edwards

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Očekivana je reakcija Leona Edwarsa kojeg ne zanima niti jedan drugi protivnik osim Masvidala

UFC 269 priredba ostala je bez svoje treće najvažnije borbe, ali mnogima i najuzbudljivije. Jorge Masvidal zbog ozljede na treningu otkazao je dvoboj protiv Leona Edwardsa, u kojem su njih dvojica napokon trebali poravnati račune oko svog bliskog susreta otprije dvije i pol godine u Londonu. Edwards je prihvatio tu borbu unatoč tome da njome na kocku stavlja svoj sjajan niz od devet pobjeda u Octagonu. Sad kad je ostao bez nje, postavljalo se pitanje je li i dalje spreman na taj potez.

Iako je do priredbe, koja se održava 11. prosinca u Las Vegasu, još točno mjesec dana, što je razdoblje unutar kojeg UFC vjerojatno može pronaći zamjenu, a neki poput Khamzata Chimaeva su se i sami ponudili, "Rocky" je odlučio tako nešto glatko odbiti. To je odradio putem objave na Twitteru.

"Razočaran sam, ali iskreno sam znao da se taj prevarant ne želi boriti protiv mene. On mi je trebao biti usputna stanica na putu prema tituli. Cilj ostaje isti. Sad mi treba vrijeme s obitelji. Usmane, vidimo se uskoro", napisao je Edwards, kojem je posljednji poraz nanio upravo UFC-ov prvak, još tamo krajem 2015. godine.

Edwards prema svim kriterijima ima pravo čekati borbu za titulu, koju je svojim nizom i rankingom zaslužio. Ipak, za vrat mu pušu borci poput Gilberta Burnsa, koji se nada još jednom pobjedom izboriti novu priliku napasti tron, a tu je i Burnsov najbolji prijatelj Vicente Luque, koji također ima iza sebe sjajan rezime. Ne smijemo zaboraviti niti već spomenutog Chimaeva. Svi bi oni mogli biti kandidati za Edwardsovog protivnika.

U svakom slučaju posljednja će biti UFC-ova. Budu li oni uvjetovali Edwardsu još jednu pobjedu, odnosno borbu na UFC 269, ako se želi boriti za titulu, on će i dalje imati pravo provesti naredno vrijeme s obitelji. No, Usman će se u tom slučaju boriti protiv nekoga drugog.

Linker
26. travanj 2024 22:48