UFC

‘El Cucuy‘ ne planira odustati: ‘Tek smo počeli. Sjajan je osjećaj ponovno biti gladan!‘

Tony Ferguson

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tony Ferguson nije potonuo nakon četvrtog uzastopnog poraza

Tri poraza u nizu imao je Tony Ferguson uoči UFC 274 priredbe i okršaja s Michaelom Chandlerom. Ništa osim pobjede nije dolazilo u obzir za Tonyja Fergusona, a svi su sa zanimanjem iščekivali novi nastup ''El Cucuyja''.

Puno se pričalo o tome kako Ferguson više nije dobar kao nekoć te da je drastično opao. Tony je pričao kako to nije istina te da je u neke od prijašnjih borbi ušao nespreman. Napravio je Ferguson i određene preinake u svojim pripremama, vratio je hrvačkog trenera iz studentskih dana te je najavljivao povratak hrvačkim korijenima.

Prva runda protiv Chandlera tekla je dobro. Ferguson je uspio čak i ugroziti svog protivnika s nekoliko dobrih udaraca, a bilo je tu i prepoznatljivog Fergusonovog pritiska. Chandler se između rundi žali na problem s desnim okom i činilo se kako napokon imamo onog starog ''El Cucuyja''. Ipak, nakon samo 17 sekundi druge runde, Chandler pogađa ''front kickom'' u bradu Fergusona koji istog trenutka završava na tlu, bez svijesti.

Bio je to kraj, a Ferguson je upisao četvrti poraz zaredom. Dana White uoči UFC 274 eventa tvrdio je kako se Ferguson ne bori za ostanak u promociji te da ga ne planiraju otpustiti ukoliko izgubi i od Chandlera. Dojam je međutim kako ''El Cucuy'' nažalost više nema svoje mjesto među najboljim borcima u kategoriji, a pitanje je koliko za njeg ima smisla da se bori s nižerangiranim borcima, u ovoj fazi svoje karijere.

Na kraju krajeva, najbitnije je ono što sam Ferguson misli o sebi i nastavku svoje karijere, a čini se kako ''El Cucuy'' nije klonuo duhom, jer putem Twittera poslao je vrlo ohrabrujuću poruku.

''Čestitke Michaelu Chandleru na njegovoj pobjedi na UFC 274 priredbi. Jako sam se zabavio u meču, vi navijači bili ste ludi i volim ovo sranje. Sjajan je osjećaj biti natrag i ponovno gladan. Tek smo počeli. Sve najbolje želim ti u sljedećem meču, prvače.'', napisao je Ferguson koji očito cijeni Chandlera.

Što će biti sljedeće za Fergusona, preostaje nam vidjeti. Par pobjeda protiv nižerangiranih boraca možda vrate njegovo samopouzdanje te se Ferguson ponovno priključi vrhu kategorije. Nameće se pitanje može li Ferguson ipak pobijediti i borce koji su ispod njega u poretku, jer laka kategorija prepuna je vrhunskim borcima i talentima.

Linker
14. travanj 2024 13:44