UFC

Faber u strahu od sjajnog Rusa Petra Yana pobjegao ponovno u mirovinu?!

Urijah Faber
Bio je to kratak povratak nekadašnjeg UFC "contendera" i člana UFC-ove Kuće slavnih Urijaha Fabera. Nakon što se  u srpnju vratio aktivnom sportu na UFC-u u Sacramentu nokautiravši vrlo brzo Rickyja Simona, čini se kako se Amerikanac povukao natrag u mirovinu.

Razlog je neslaganje s čelnicima UFC-a oko izbora idućeg protivnika, a navodno mu je ponuđen sjajni Rus Petr Yan. Faber je htio veće ime, a ciljao je na Henryja Cejuda, dvostrukog prvaka u muhi i bantamu.

Prema menadžeru Rusa Yana, Danielu Rubensteinu, Faber se odbivši ponuđeni meč povukao ponovno u mirovinu.

"Petr je već prihvatio meč protiv Fabera, ali Faber je navodno ponovno otišao u mirovinu. Ako se Frankie želi boriti 14. prosinca u Las Vegasu, bila bi čast Petru da se s njim okuša", napisao je Yanov menadžer na Twitteru.

Upitan od strane poznatog reportera Ariela Helwanija od kada je Faber ponovno u mirovini, Rubenstein je odgovorio...

"Od kada mu je ponuđen meč protiv Petr Yana!"

Rus je trenutačno četvrti borac bantam kategorijie u UFC-u, a kao profesionalac ima 13 pobjeda i samo jedan jedini poraz. Od kada je stigao u elitnu MMA promociju je ubilježio čistih 5-0. U zadnjem nastupu je svladao Jimmieja Riveru, a ranije je svladao i bivšeg izazivača Johna Dodsona.

Za sada nema potvrde jesu li riječi Yanovog menadžera istinite. O njima se nije oglasio niti sam Faber, ali niti službeni UFC. S obzirom na to kako je "The California Kid" izgledao u povratničkom meču, prava bi šteta bila da se vrati trenerskom poslu u svom timu "Alpha Male". Fanovi bi ga definitivno voljeli vidjeti ponovno u Octagonu.


Linker
08. svibanj 2024 03:11