UFC

Fanovi uvjereni da će Jones odgoditi povratak nakon Ganeove pobjede: ‘Shvatit će da nije vrijedno toga‘

 Jon Jones  

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Mnogi smatraju da bi Jones ugrozio svoje naslijeđe

Ciryl Gane je sinoć upisao svoju najvrjedniju pobjedu u karijeri u jednom od najboljih teškaških mečeva godine nokautiravši Taija Tuivasu u trećoj rundi. Gane je u ovoj borbi prvi put u karijeri završio na podu od udarca, ali je uspio ostati pribran i u beskompromisnoj tuči okrenuti vodu na svoj mlin. Treću rundu je uspio ostati pribran i koncentriran, te na kraju slaviti nokautom i pokazati zašto su ga mnogi smatrali najvećim potencijalom današnjice.

Ovo je za Ganea bio povratak na pobjedničke staze nakon poraza od Ngannoua početkom godine u borbi za pojas teške kategorije. Iako se nagađa kako bi se Gane mogao boriti za privremenu titulu protiv Jonesa s obzirom na to da se Ngannou trenutno i dalje oporavlja od ozlijede, mnogi fanovi ne vide to kao izglednu opciju. Jones se nije borio već dvije i pol godine od kada je obranio pojas poluteške kategorije protiv Dominicka Reyesa na UFC 247 eventu. ‘Bones‘ je tada napustio svoj pojas, te zaiskrio maštu fanova o potencijalnom napadu na pojas kraljevske kategorije, no taj trenutak se konstantno odgađa.

"Ganeova performanca je sigurno odgodila Jonesov povratak za još pola godine. On je gledao meč i vjerojatno se pitao je li to stvarno vrijedno truda."

Jedan od fanova iznio je činjenicu kako su se veterani teške kategorije umirovili, te da Jonesu sada nije više pametno prelaziti u kategoriju iznad.

"Kada je Jones prvi put govorio o prelasku u tešku kategoriju Stipe je bio prvak i mnogi su smatrali kako bi ga Jones vjerojatno mogao pobijediti. Ali sada se situacija malo promijenila; veterani su se umirovili ili počeli gubiti, a oni koji su došli na njihovo mjesto su apsolutni ubojice. Ovo sada se čini malo preveliki zalogaj za njega." - iskomentirao je jedan od fanova.

Neki pak tvrde kako će Jones odustati od cijelog tog pothvata iz razloga jer bi time samo ugrozio svoje naslijeđe.

"Jones će se vratiti samo kako bi uništio svoje naslijeđe. Nema razloga da to riskira s obzirom da će ga mnogi uvijek smatrati najboljim svih vremena."

Linker
13. svibanj 2024 10:58