UFC

Fedor detektirao rupe u Khabibovoj tehnici: 'Mora to popraviti...'

Khabib i Fedor
 Instagram
Mnogi smatraju upravo Fedora Emelianenka najvećim MMA borcem svih vremena. Tu bi titulu jednog dana od njega mogao možda naslijediti njegov sunarodnjak - aktualni UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov.

U razgovoru za portal LowKing.pl, "Posljednji Imperator" je bio upitan i o karijeri dagestanske MMA zvijezde, koju uskoro očekuje obrana naslova protiv Tonyja Fergusona na UFC-u 249. Emelianenko ga je nahvalio, ali i ukazao na neke "rupe" koje je primjetio, a koje bi prema njegovoj ocjeni morao popraviti.

"Khabib je pronašao svoj stil, pobjeđuje na račun svojih kvaliteta. To je dobro jer se radi o UFC prvaku koji koristi ono u čemu je dobar. U tim elementima je iznad svojih rivala", ocjenio je bivši Pride prvak te je zaključio u manje pozitivnom tonu:

"Ali, Khabib naravno mora pokrpati neke rupe koje ima u svojoj tehnici. Recimo kada govorimo o tehnici udaraca rukom ili udaraca nogom. Ali on je netko tko će to sigurno napraviti. Ima još vremena ispolirati neke tehnike kako bi postao još bolji."

Obojica ovih fenomenalnih boraca su bili uspješni u svojim posljednjim nastupima. Emelianenko je na Bellatorovoj priredbi u Japanu na samom kraju 2019. svladao legendarnog Quintona "Rampage" Jacksona. Nurmagomedova nismo vidjeli još od obrane naslova protiv Dustina Poiriera na UFC-u 242, koji smo pratili u rujnu, a koju je odradio vrlo uvjerljivo. Sada ga očekuje meč protiv Tonyja Fergusona, borca kojeg mnogi smatraju njegovim najvećim rivalom u kategoriji do 70 kilograma. Fedor je nedavno najavio kako planira nastaviti karijeru i odraditi još priličan broj mečeva unatoč poznim godinama, ali na radost vojske njegovih fanova. Nije poznato u kakvom su odnosu Emelianenko i Nurmagomedov i da li uopće privatno komuniciraju.

Linker
24. travanj 2024 12:08