UFC

Ferguson dominirao konferencijom za medije: ‘Ti imaš Dana White privilegiju, zapravo si kujica!‘

Tony Ferguson
 screenshot (YouTube, Instagram)
Iako sam nije dobio puno pitanja, Tony Ferguson odradio je glavnu ulogu UFC 262 press konferencije

Sudionici glavne dvije UFC 262 borbe našli su se na službenoj konferenciji za medije, koju je već uobičajeno vodio predsjednik UFC-a Dana White. Glavne zvijezde iste trebali su biti Michael Chandler i Charles Oliveira, pa su tako njima otišla i prva pitanja, koja je već po pravilu postavio John Morgan s MMA Junkieja. Izgledalo je kako će oni biti glavna tema, sve dok Morgan nije spomenuo Khabiba Nurmagomedova. A to je očito "trigger" za Fergusona, koji tu nije mogao više šutjeti. Oduzeo je riječ i krenuo.

"On je kujica, oprostite što prekidam. Posvetio bih mu pjesmu 'Mask off'. Lovi čekove, nikad kujice, to je Khabib", uskočio je Tony, uz odobravanje iz gledališta, još jednom pokušavajući nametnuti svoje mišljenje kako je Khabib pobjegao prije nego su se njih dvojica uspjeli boriti. Vjerujemo da više nikoga ne moramo podsjećati kako je ta borba dogovarana pet puta. Po dva puta je svaki otkazao zbog zdravstvenih poteškoća, a onda se peti put ispriječila pandemija.

Smirio se Tony sve dok nije došlo vrijeme za pitanje upućeno njemu, a ono se ticalo toga kako se pripremio za borbu protiv Beneila Dariusha, koju će ovog vikenda odraditi i putem nje se pokušati vratiti među potencijalne izazivače.

"Ja sam poslovni čovjek, vratio sam se pred ploču i pred vreću. Odradili smo sve što smo mogli u ovom kampu, a ja sam se vratio svojim počecima, spojio sam se sa svojim trenerima iz Ultimate Fightera. Nazvao sam Brocka Lesnara, pitao sam ga zna li koja je razlika između pilećeg sranja i pileće salate, on je rekao da zna. Nazvao sam trenera Martyja Morgana, on je pitao jesam li namjerno dozvolio da me Charles Oliveira sruši, a isto me to pitao i Greg Nelson, kao i Eric Paulson. Pitali su se zašto bih ikome dao da me sruši. Ti ljudi me jako dobro poznaju i nemam riječi koliko su mi pomogli. Izaći ću i doći do ove pobjede", opisao je svoje pripreme, da bi onda uskočio u riječ Dariushu kad je on upitan za svoje:

"Znam da si išao pomoći Justinu Gaethjeu za borbu protiv mene. Mala si kujica zbog toga. Slušaš Alija Abdelaziza i on manipulira tobom. Nemam ništa protiv tebe, ali nokautirat ću te. Misliš da možeš nešto jer si ih Kings MMA-a. Koliko tamo imate UFC boraca? Bilo vas je i na Ultimate Fighteru pa sam vas sve riješio. Ne možeš nikoga od tih tipova povesti sa sobom u Octagon. Tamo si sam protiv mene. Razbit ću te kao svog učenika kojem sam slomio rebro."

Naravno da je nakon toga upitan zašto je svom učeniku slomio rebro, a odgovor je bio kako ga je ovaj naveo na to.

Iduće preuzimanje riječi Tony je odradio kad je Michael Chandler upitan o prilici koju je dobio nakon samo jedne UFC borbe.

"Ti si me izbjegao Chandleru. Kujica si", rekao je Tony dok je Chandler isto pokušavao demantirati, no nije mogao parirati vokalnoj dominaciji El Cucuya koji je nastavio: "Izbjegli su me svi redom osim ovog momka koji slijedi lijevo od mene. Ti nisi ništa zaslužio, tebi je ova prilika dodijeljena. Imao si Dana White privilegiju."

Ipak, na kraju je Ferguson realno dodao kako je zapravo prije svega imao lošu sreću, budući da unutar niza od 12 pobjeda nije došao do titule. Zapravo, dva puta se borio za privremenu. Jednom ju je osvojio, dok drugi put nije uspio, kad ga je zaustavio Justin Gaethje.

"Dana je bio u pravu. Sve je stvar tajminga. Meni vjerojatno nije bilo suđeno doći do titule. Da sam je imao, dao bih svima šansu. Ovi momci će pokušati držati titulu što dulje mogu dalje od mene", zaključak je na kraju koji je donio Ferguson.

O njegovim ambicijama i smjeru karijere najbolje će govoriti njegov nastup u borbi protiv Dariusha te naravno i krajnji rezultat. White je otkrio kako će u slučaju pobjede ponovno biti među kandidatima za titulu. No, pobjedu prvo treba izboriti.

Linker
26. travanj 2024 19:08