UFC

Figueiredo o četvrtom meču s Morenom: ‘Ako UFC želi povijesnu borbu, neka isplata bude povijesna‘

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno

 Katelyn Mulcahy/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove muha kategorije također je počeo tražiti veći honorar

Tron UFC-ove muha kategorije, već neko vrijeme vrti se samo oko Brandona Morena i Deivesona Figueireda. Meksikanac i Brazilac borili su se čak tri puta u posljednjih godinu dana. Obojica su slavili po jedanput, dok je prvi meč završen neriješenim ishodom.

Deiveson Figueiredo slavio je u trećem meču, koji je održan pretprošlog vikenda. Jednoglasnom odlukom slavio je Brazilac, no gledali smo poprilično tijesnu i neizvjesnu borbu. Brandon Moreno smatra da je pokraden, odnosno da je zaslužio pobijediti. Na osnovu toga, Moreno inzistira da odrade i četvrti meč, no Figueiredo je već rekao kako bi se radije borio protiv pobjednika meču između Askara Askarova i Kai Kara-Francea. Njih dvojica, obračunat će se 26. ožujka (treći mjesec).

Ipak, pod određenim uvjetima, Figueiredo je spreman pristati i na četvrti meč. Radilo bi se o svojevrsnom ispisivanju povijesti, jer nikada u povijesti UFC-a, dvojica boraca nisu se četiri puta borili jedan protiv drugog. Moreno i Figueiredo u tom slučaju borili bi se četvrti puta zaredom i teško da bi se to ikad više ponovilo. Ukoliko UFC želi to ugovoriti, Figueiredo je zainteresiran pod određenim uvjetima.

‘‘Imam cifru koju želim za četvrti meč. Ako UFC želi četvrti meč, ja želim zatražiti iznos. Ukoliko žele nešto povijesno, neka onda isplata također bude povijesna za muha kategorija. Jedan milijun dolara. Sviđa mi se cifra od jednog milijuna dolara. Više novca, više PPV-a, a što više zaradim, više ću zlata kupiti. Znate li za Iron Mana? Vidjet ćete i ‘Gold Mana‘‘‘, rekao je Deiveson gostujući u MMA Houru.

Brazilac je u nastavku razgovora dodao kako ne voli Brandona Morena i umoran je od njega. Međutim, istaknuo je kako se želi boriti u borbi koja će se najbolje prodati. Ako je to četvrti meč s Morenom te ako UFC to želi, onda je i on spreman pristati na to.

Inače, Figueiredo je za pobjedu nad Brandonom Morenom zaradio 150 tisuća dolara. Radi se o uistinu mizernoj cifri za jednog prvaka i ne treba čuditi da je i Brazilac počeo pričati o novcu.

Linker
25. travanj 2024 12:24