UFC

Figueiredo traži revanš za titulu, a onda ide po drugi pojas: 'Bacit ću publiku u delirij'

Deiveson Figueiredo
 Screenshot/Youtube
Deiveson Figueiredo (17-1 MMA, 6-1 UFC) mogao je danas planirati prvu obranu pojasa prvaka muha kategorije, ali je zbog pada na vaganju ostao bez titule unatoč pobjedi protiv Josepha Benavideza početkom mjeseca.

I dalje je ovo jedina UFC-ova kategorija bez prvaka nakon što se bivši dvostruki prvak Henry Cejudo odrekao pojasa. Figueiredo je propustio priliku karijere i uoči borbe za titulu protiv Benavideza pretežak stigao na vaganje, no vjeruje da je impresivnom pobjedom dokazao da zaslužuje još jednu šansu i to u revanšu s istim protivnikom.

"Fokusiran sam na revanš. On to zaslužuje. Borio se sa mnom iako nisam prošao na vaganju. Odradimo to ponovno, i opet ću ga pobijediti", poručio je Figueiredo, koji je protiv Benavideza prekidom u drugoj rundi stigao do osamnaeste pobjede karijere i sedme u osam nastupa u UFC-u. Jedini poraz upisao je prije godinu dana protiv Jussiera Formige, ali od tada nanizao tri uzastopne pobjede.

Iako mu je Benavidez zadao probleme tijekom meča, Brazilac je bio uvjeren u pobjedu.

"Očekivali smo da će me pokušati prebiti, znali smo da će u jednom trenutku pokušati prebaciti borbu u parter, ali bio sam spreman na sve. Bio sam fokusiran na nokaut i nije bilo druge opcije", rekao je Figueiredo.

Ako ne dobije priliku za revanš, spreman je i za meč protiv Cejuda, aktualnog kralja bantama i bivšeg prvaka muha kategorije. Figueiredov cilj je također dvostruka kruna.

"Ako se Cejudo jednog dana želi vratiti u muhu, čekat ću ga. Jednog ću dana i ja držati pojaseve u dvije divizije, mojoj i Cejudovoj. Vjerujte mi", rekao je Brazilac pa dodao: "Ova divizija neće stati, spasit ću ovu kategoriju, dovest ću publiku do delirija svaki put. Odradit ćemo taj revanš, ova divizija neće nestati".

Linker
20. travanj 2024 13:41