UFC

Figueiredo vratio pojas savladavši Morena u još jednoj nezaboravnoj uzbudljivoj borbi

Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Još jedna nevjerojatna borba je iza dva najbolja borca muha kategorije

Deiveson Figueiredo vratio je pojas prvaka UFC-ove muha kategorije u svoje vlasništvo, nakon novih uzbudljivih pet rundi borbe protiv Brandona Morena. Ne toliko uzbudljive kao što je bila njihova prva borba, s kraja 2020. godine, ali akcije uistinu nije nedostajalo niti u jednom trenutku. Osim možda tek u nekim trenucima prve runde, dok se sve nije rasplamsalo.

Spomenuta prva runda bila je ponešto pasivnija od strane oba borca. Većinom se radilo nogama ili direktom, a Brazilac je bio nešto aktivniji te precizniji, na račun čega možemo reći da je podosta nevino uzeo prvu dionicu, na kraju će se pokazati možda i ključnu.

Druga runda apsolutno drugačija slika. Akcija se rasplamsala, a Moreno je taj koji radi više i puno više pogađa. Ipak, kad Figueiredo pogodi dojam je da njegovi udarci ostavljaju više efekta. U svakom slučaju, Moreno je naveo svog protivnika da pokušava i rušenja, no to nije palilo i dosadašnji prvak je na račun većeg broja pogodaka čisto uzeo ovu rundu.

Izgledalo je kao da će Moreno čisto uzeti i treću te preuzeti vodstvo u ovoj borbi, unatoč tome što je nakon minute i pol završio na podu nakon fenomenalnog udarca Figueireda. Činilo se da Brazilcu to neće biti dovoljno za uzeti rundu, gledajući što je sve radio njegov protivnik, ali možda i ključni trenutak borbe dolazi u posljednjim sekundama runde. Fenomenalan desni kroše, Moreno završava još jednom na podu i Figueiredo odlazi na gušenje. Nije bilo dovoljno vremena za završiti borbu, no svakako je tom završnicom ukrao rundu.

Četvrta runda je još jedna jako slična drugoj. Moreno više radi i više pogađa, no kao da je primljene udarce primao puno teže od svog protivnika. Mogli smo pretpostaviti da se u posljednju rundu ušlo u egalu te da će odlučiti posljednjih pet minuta. Još jednom je bolje otvorio Moreno, ali sredinom runde se potvrdilo koliko jako udara Figueiredo. Točno na sredini runde nova bomba šalje Morena na koljena. Ustao je odmah Meksikanac, ali i primio udarac nogom u glavu nakon kojeg se dodatno zaljuljao na nogama. Vratio se u borbu i ponovno podigao tempo. Posebno je zanimljivo bilo pri samom kraju gdje su obojica krenuli po pobjedu prekidom, ali ona nije došla.

Na kraju su sva tri suca bodovali 48:47 u korist novog prvaka, a mi možemo samo zaključiti kako je presudila snaga njegovih udaraca, odnosno dojam koji je osvojilo nekoliko primjera gdje je Moreno završavao na podu. Istina je da se odmah ustajao, no to je nešto što se boduje i ovog puta je presudilo. Možda se nećete složiti s pobjednikom, no činjenica je da bi bilo tko u slučaju poraza imao razloga biti nezadovoljan.

Četvrta borba? Sve vodi k tome!

Linker
25. travanj 2024 06:19