UFC

Firas Zahabi: ‘Nate Diaz bi pobijedio 99 posto boraca da nema vremenskog ograničenja‘

Nate Diaz
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Oduševljenje Diazovom završnicom borbe protiv Leona Edwardsa još uvijek traje

Firas Zahabi poznati je kanadski trener za MMA i grappling. Njegov Tristar Gym dom je mnogih poznatih svjetskih boraca, a ime Georgesa St. Pierrea svakako je najistaknutije. Zahabi je prije nekoliko dana snimio video za službeni Tristarov Youtube kanal. Nadolazeća borba Dustina Poiriera i Conora McGregora glavna je tema videa, no Firas se na zanimljiv način dotaknuo i Natea Diaza.

''Stavite li Diaza u borbu gdje nema vremenskog ograničenja, vjerujem da bi pobijedio 99 posto boraca. Ne možete ga završiti nikakvim zahvatom (submissionom), nemoguće ga je završiti. On ne prestaje ići prema naprijed i konstantno vrši presing na vas. Po meni, on je najopasniji ulični borac u MMA-ju.'', izjavio je Zahabi te nastavio s objašnjenjem.

''Ako bi ste se morali boriti s njime na ulici, mislim da bi se radilo o borbi za život. Neće biti sudaca koji će vas razdvojiti između rundi te neće biti sudaca koji bi vam dodijelili pobjedu na bodove. Ne, ne, ovaj tip ne prestaje. Mislim da bi pobijedio Leona Edwardsa da su se borili bez vremenskog limita, a to vam govorim kao osoba koja neizmjerno poštuje Leona Edwardsa.'', završio je Zahabi sa svojim hvalospjevima upućenim ka Diazovom cardiu i čvrstini.

Nema dvojbe kako je Nate Diaz jedan od najizdržljivijih boraca na UFC-ovom rosteru i Zahabijevo objašnjenje donekle ima smisla. Međutim, treba uzeti u obzir kako se njegovi protivnici ne spremaju za uličnu borbu nego na borbu prema unaprijed određenom setu pravila. Nije na odmet podsjetiti se kako je Josh Thomson zapravo uspio i završiti Natea Diaza 2013. godine. Možda je on zapravo i razlog zbog kojeg Zahabi navodi da bi Diaz dobio 99 posto boraca, a Thomson pripada u preostalih jedan posto. Naravno, sve ovo su nagađanja, a činjenica je kako je Nate trenutno na dva poraza u nizu u borbama s vremenskim ograničenjem. Unatoč Zahabijevim komplimentima, mlađi od braće Diaz želi se vratiti pobjedama što je prije moguće.

Kompletan Zahabijev video možete pogledati ">OVDJE (dio o Nateu Diazu počinje na 31:37 minuti)

Linker
25. travanj 2024 22:42