UFC

Firas Zahabi nije oduševljen Paulom Costom: ‘Posljednje je pobijedio Rockholda, koji pak nema pobjedu od 2017.‘

Paulo Costa 

 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
Volio netko Costu ili ne, jednostavno se mora priznati da uistinu nije postigao ništa toliko veliko u dosadašnjoj UFC karijeri

Unatoč tome što se Paula Costu često percipira kao opasnog borca i velikog nokautera, istina je pak da u UFC-u nema niti jednu pobjedu ‘‘čistim‘‘ nokautim, a svoju posljednju pobjedu je ostvario protiv Lukea Rockholda koji pak nije pobijedio od 2017. godine.

Costu sada čeka težak zadatak i težak protivnik, odnosno Robert Whittaker na UFC 298 priredbi idućega tjedna. Firas Zahabi, legendarni trener, odlučio je malo analizirati uspjehe Paula Coste i njegove općenite rezultate do sada. Nije baš oduševljen:

‘‘Costa je, barem kako se meni čini, izgubio fokus. Uspio je pobijediti Lukea Rockholda u jednoj vrlo tijesnoj borbi u kojoj su obojica imali dobre trenutke. To je sve bilo nakon što je Luke, znate, primio već jako puno štete. Pogledajmo samo Lukeov omjer, on je posljednji puta pobijedio 2017. godine‘‘, rekao je Zahabi na svom YouTube kanalu.

‘‘Pogledajte Costu kada je sudjelovao na ‘TUF-u‘. Bio je ‘grappler‘, nije uopće pokušavao biti nokauter. U svim borbama se borio da dođe do rušenja, a i do njih bi jedva došao. Nakon svake borbe je bio teško iscrpljen i umoran. Mi ovdje govorimo o borbama na dvije runde, i jedva je pobjeđivao te borbe. Jedva‘‘, pojasnio je legendarni trener.

Volio netko Costu ili ne, jednostavno se mora priznati da uistinu nije postigao ništa toliko veliko u dosadašnjoj UFC karijeri. Prije te pobjede nad Rockholdom je izgubio od Adesanye i Vettorija, a u posljednje četiri godine je svega nastupio četiri puta. U 2023. nije odradio niti jedan meč, a nadamo se da neće otkazati ovaj protiv Whittakera.

Linker
22. travanj 2024 01:21