UFC

Whittaker tvrdi da bi Du Plessisa pobijedio u 9 od 10 borbi: ‘Vraćam se gladniji nego ikad, to je bio poziv na buđenje‘

 Robert Whittaker vs. Dricus Du Plessis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Za točno dva tjedna Whittakera očekuje novi nastup, a u kavezu će nasuprot njega stajati Paulo Costa

Vjerojatno su rijetki prije nekoliko godina mislili da će Dricus Du Plessis danas biti UFC-ov prvak, no on je još od svog dolaska u najjaču organizaciju svima dao do znanja da je on tu s ciljem. Taj cilj je prošloga mjeseca ostvario i Seana Stricklanda skinuo s trona srednje kategorije.

Veliko iznenađenje je Dricus priredio i na UFC 290 priredbi prošle godine kada je u drugoj rundi prekidom svladao naveliko favoriziranog Roberta Whittakera, a upravo se Whittaker odlučio prisjetiti tog poraza. Rekao je da bi 9 od 10 puta pobijedio Dricusa:

‘‘Dricus je jako gladan tip i razumijem to. Ja i dalje vjerujem da bih ga od 10 borbi pobijedio 9 puta, i dalje vjerujem da sam bolji borac od njega i da imam bolji set vještina nego što ima on. No, boriti se s velikim, jakim likom koji je na sve to gladan, to je dosta teško nadmašiti. Nisam to uspio u toj borbi i to me zabrinjava‘‘, rekao je Whittaker na press konferenciji.

‘‘Borba, ali i kamp za Dricusa je bio veliki poziv da se probudim. Nakon svega toga sam otišao doma, u dvoranu, sve smo analizirali i oduzeli stvari koje nam se ne sviđaju. Vraćam se gladniji nego ikad‘‘, nadodao je.

Za točno dva tjedna Whittakera očekuje novi nastup, a u kavezu će nasuprot njega stajati Paulo Costa. Bit će zanimljivo vidjeti u kakvom će se izdanju Whittaker pojaviti u tom meču, a nadamo se i da Costa neće otkazati kao što je to bio slučaj posljednji puta kada je trebao nastupiti.

Linker
24. travanj 2024 06:41