UFC

Firas Zahabi optužio borca za korištenje nedozovoljenih sredstava: ‘Koja je svrha težinskih kategorija ako je napravio ovo?‘

Johny Hendricks

 SCREENSHOT (INSTAGRAM)
‘Ponudio sam opciju da platim 10.000 dolara iz svog džepa‘, rekao je Zahabi

Pad u karijeri Johnyja Hendricksa bio je jedan od najnevjerojatnijih u povijesti MMA-a. Dok je bio u naponu snage, bio je gotovo nezaustavljiv te je doslovno prolazio kroz bilo koga tko mu se našao na njegovom putu do pojasa u velter kategoriji.

Par godina nakon toga, njegova se karijera počela raspadati jer je padao niz ljestvicu kategorija i počeo skupljati više poraza nego pobjeda. Mnogi su tijekom godina nagađali da je ulazak USADA-e u okrilje UFC-a uništio Hendricksove sposobnosti borenja zahvaljujući upotrebi lijekova za poboljšanje performansi (PED). Unatoč tome što “Bigg Rigg” nikada nije bio pozitivan na doping testu u svojoj 10-godišnjoj MMA karijeri, trener njegovog najistaknutijeg protivnika, Firas Zahabi uvjeren je da kod njega nije sve bilo čisto.

"Iskreno mislim da je bio na PED-u. Njegov pad bio je toliko očit. Kada se borio s Georgesom Saint-Pierreom, priznao je da je imao 100 kilograma u oktogonu. Na vagi je imao 77 kilograma, to je suludo. Koja je uopće poanta težinskih kategorija ako je ovo napravio?", rekao je Zahabi.

“Johny Hendricks je u intervjuu rekao da će napraviti testiranje. Ovo je javna informacija. Ja i GSP preuzeli smo na sebe angažiranje VADA-e, koja će neovisno testirati oba tima i oni će to objaviti bez obzira na rezultat. Čak i ako postoji lažno pozitivno, lažno kako god. Rezultati će biti objavljeni, a objašnjenje uskoro. To je bila glazba za naše uši. Ponudio sam da platim 10.000 dolara iz vlastitog džepa. Georges će platiti jedan test, ja ću platiti drugi, novac ne izlazi iz tuđih džepova, no on se na kraju nije pojavio, nije održao svoje obećanje", zaključio je.

Osam borbi kasnije, Hendricks je skupio omjer od dvije pobjede i šest poraza te je zaključio svoju karijeru, a posljednji poraz bio je onaj na UFC-u 217 u studenom (11. mjesec) 2017. godine kada ga je tehničkim nokautom porazio Paulo Costa.

Linker
18. travanj 2024 22:58