UFC

Firas Zahabi: 'Ostavite GSP-a i Khabiba u mirovini, zaslužili su je'

Firas Zahabi i Georges St-Pierre
 screenshot (Instagram)
Trener Georgesa St-Pierrea nema namjeru ni na koji način svog borca nagovarati na povratak

Čini se kako mediji u potpunosti nisu prihvatili odluku Khabiba Nurmagomedova o mirovini, a očito niti Dana White, koji je izjavio kako vjeruje da je prvak lake kategorije bio pod utjecajem emocija te da bi se mogao vratiti za još jednu borbu. Još od ranije govori se o tome kako bi mu protivnik preko kojeg bi hvatao 30-0 trebao biti Georges St-Pierre. Sjajni Kanađanin jedan je od najvećih boraca svih vremena, no isto tako je u posljednjih sedam godina odradio jednu borbu. Onu u kojoj je 2017. godine savladao Michaela Bispinga za titulu UFC-ove srednje kategorije.

Ipak, više puta je rekao kako bi mogao biti zainteresiran za borbu protiv Khabiba, ako bi se poklopili uvjeti sve tri strane. One njegove, njegovog protivnika ta naravno UFC-a, koji bi se to morao blagosloviti i organizirati.

Zanimljivo je iz tog razloga čuti stav čovjeka koji je St-Pierrea vodio kroz gotovo cijelu karijeru, trenera Firasa Zahabija. On Georgesu nije samo trener nego i veliki prijatelj, a o spomenutoj borbi ima vrlo čvrst u neupitan stav.

"Slušajte, Khabib je u mirovini, Georges je u mirovini. Bio bih sretan da tako i ostane. Khabib je rekao da sad želi biti slobodan poput orla. Kakav bi to sad bio moj potez da online pokrenem peticiju i pokušam ga vratiti? Nikad ne bih to napravio. Njih obojica, Khabib i Goerges, su zaslužili svoju mirovinu", rekao je Zahabi u razgovoru za BloodyElbow.

Čak niti da se borba približi te da bude ovisilo o tome pristaje li njegov borac na nju ili ne, Zahabi se tu nema namjeru miješati. Njegov posao krenuo bi tek ako bi se borba ugovorila te dobila svoj datum, a automatski time i početak priprema.

"Ne želim se previše uključivati u to niti doći do situacije gdje ću nazvati Georgesa i nagovoriti da ga da napusti filmski set na kojem se nalazi. Da napusti sve svoje projekte, obitelj i privatni život te da se vrati u trening kamp. Nemam srca niti pitati ga tako nešto. To je ono što bi on morao napraviti apsolutno sam. Mislim da nitko od nas ne treba pitati ih žele li se vratiti ili ih nagovarati. To mora biti samo njihova odluka, to oni moraju iskreno željeti", zaključio je glavni trener Tristar Gyma u Montrealu i jedan od najcjenjenijih osoba u MMA-u opčenito

Linker
26. travanj 2024 08:56