UFC

Firas Zahabi: ‘Ovakav nokaut bi mogao završiti Pereirinu karijeru, neće više biti isti‘

Alex Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Uistinu težak nokaut je prošloga tjedna bivši prvak Pereira pretrpio, ali nadamo se da to ipak nije kraj njegove karijere

Puno je primjera kako borci nakon pretrpljenog teškog nokauta više nisu isti, a poznati trener Firas Zahabi se boji da bi se to moglo dogoditi i bivšem prvaku Alexu Pereiri. Prošlog tjedna ga je Israel Adesanya teško nokautirao na UFC 287 priredbi, a nekoliko minuta je trebalo medicinskom osoblju da ga probudi.

Adesanya je taktički savršeno odradio borbu, a na trenutak se činilo da se uz žicu ponavlja scenarij iz prošle borbe. No, dvije desnice su sjevnule i teško nokautirale Pereiru, a Zahabi se boji da Pereira više neće biti isti borac:

‘‘Mislim da taj nokaut, način na koji je pao, način na koji ga je triput udario… To može biti borba koja će mu završiti karijeru. Mislim, može još pobijediti nekoliko borbi i izgubiti nekoliko borbi, ali više nikad neće biti isti borac. Jednom kada doživite tako težak nokaut, primjerice kada je Conor nokautirao Alda, nikad više nije bio isti. Kada je Georges prebio B.J. Penna, isto više nikad nije bio isti‘‘, rekao je Zahabi na svom YouTube kanalu.

‘‘Adesanya je od početka bio u nevolji. Imao je povrijeđene noge, to nije mogao odglumiti. Ne vjerujem da jest. Adesanya ne glumi takve stvari. Mislim da mu samo ponos nije dozvoljavao da pokaže svima da je ozlijeđen. Mislim da to nije slučaj‘‘, dodao je.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti Pereiru u njegovim sljedećim nastupima. Ovog tjedna je najavio da će se od sada boriti u poluteškoj kategoriji gdje sigurno ima jačih udarača nego u srednjoj, tako da se mora dobro oporaviti prije prelaska.

Nadamo se kako Zahabi ipak nije u pravu i da ovaj nokaut neće završiti Pereirinu karijeru.

Linker
03. svibanj 2024 02:15