UFC

Fiziev o meču Conora McGregora i Michaela Chandlera: ‘Conor je izgubio fokus, nije to onaj stari Conor‘

Conor McGregor

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov borac lake kategorije uvelike favorizira Chandlera

Povratak Conora McGregora tema je o kojoj pišemo gotovo cijeli dosadašnji tijek ove kalendarske godine, ali još uvijek nije poznat ni službeni datum povratka. Podosta je upitno hoće li se McGregor ikada vratiti u kavez, ali Michael Chandler i dalje strpljivo čeka.

Chandler je zajedno s McGregorom obavljao ulogu trenera u ovosezonskom izdanju ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, a kruna sezone trebao je biti njihov međusobni obračun. Conorov povratak toliko se oduljio da je postalo upitno hoće li Chandler uopće biti njegov protivnik, jer nije isključeno da se i sam Michael okrene nekim drugim opcijama. Dođe li ipak do obračuna između McGregora i Chandlera, Rafael Fiziev neće previše dvojiti oko favorita u tom meču. Ponajbolji borac UFC-ove lake kategorije u razgovoru za MMA Fighting analizirao je potencijalni meč Chandlera i McGregora.

‘‘Michael i ja imamo isti problem, jer i on ponekad mora kontrolirati emocije tijekom borbe. Ako počne kontrolirati svoje emocije i krene se držati taktike, porazit će Conora (McGregora). Conor je izgubio fokus i to više nije onaj Conor otprije pet ili šest godina. Jednostavno nije isti Conor.‘‘, započeo je Fiziev.

‘‘Chandler samo mora ostati miran i pametan. Mislim da u tom slučaju lako može do pobjede. Otiđe li meč izvan prve runde, Chandler će sigurno pobijediti, ali radi se o vrlo interesantnoj borbi.‘‘, zaključio je Fiziev.

Jedna od ‘‘gorućih‘‘ tema po pitanju Conorovog povratka jest USADA-in antidopinški protokol. McGregor bi trebao provesti šest mjeseci pod USADA-inim testiranjima, prije nego dobije zeleno svjetlo za povratak u kavez. Postoji mogućnost da se napravi iznimka za McGregora, a Fiziev je kritizirao takav potez.

‘‘To je ludost. Tip je superzvijezda i zbog toga može raditi što god poželi. Kako je moguće da ga USADA ne testira. On je borac UFC-ove lake kategorije, ali ne testiraju ga. Na kraju, nije ni bitno. On je superzvijezda i očito je zaslužio takve privilegije. Kad bih ja postao takvom zvijezdom, vjerojatno bi i meni dopuštali iste stvar. Ali ne kažem da bih se ja isto ponašao, jer ja volim da sve bude pošteno.‘‘, objasnio je Fiziev kojeg ovog vikenda čeka meč protiv Mateusza Gamrota. Porazi li Gamrota, Fiziev će se opet uključiti u borbu za sam vrh lake kategorije.

Linker
03. svibanj 2024 05:26