UFC

Joe Rogan vjeruje u povratak Conora McGregora: ‘Ako se itko može vratiti nakon takve ozljede, onda je to on‘

Joe Rogan (lijevo) i Conor McGregor (desno)

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov komentator smatra da je McGregor i dalje na vrhuncu svoje fizičke moći

Više od dvije godine prošle su otkako je Conor McGregor posljednji put kročio u UFC-ov kavez. ‘‘Notorious‘‘ je posljednji meč odradio 10. srpnja (sedmi mjesec) 2021. godine, a meč protiv Dustina Poiriera izgubio je po završetku prve runde.

Poirier je bio bolji borac većim dijelom prve runde, ali do pobjede je došao nakon ozljede McGregora. Nekoliko puta Poirier je kvalitetno blokirao ‘‘low kickove‘‘ McGregora, a krajem runde McGregor se prilikom promašenog udarca lijevim direktom, oslonio na nogu i došlo je do loma lijeve noge.

Svi su znali da slijedi duga pauza, ali vjerojatno ne ovako duga. McGregor još uvijek nema niti ugovoren meč i zapravo je upitno hoće li se ikada više vratiti u kavez. Oporavak od ozljede čak je i završen, ali McGregor ne djeluje mentalno spremno za povratak borbama na najvišu razinu. Vjerojatno je sama ozljeda utjecala na njegovu psihu, ali i raskalašeni način života jedan je od glavnih razloga zašto se Conor trenutno ne može spremiti za borbu. Unatoč svemu, UFC-ov komentator Joe Rogan vjeruje da će se McGregor vratiti, a optimističan je i po pitanju oporavka od teške ozljede.

‘‘Da nije došlo do tog loma noge, on (Conor) bi i dalje bio na vrhuncu svoje karijere. Ali to puknuće noge pravi je problem. Ako se vrati nakon takve ozljede, bit će prvi kome je to pošlo za rukom. Možda i može to napraviti. Ako itko može, onda je to on, zato što je on slomio nogu na vrhuncu svoje karijere. Anderson Silva bio je nešto stariji kad je slomio nogu. Mislim da je imao 36 ili 37 godina (38, op.a.). Chris Weidman također je bio stariji kad mu se to dogodilo.‘‘, započeo je Rogan u svom podcastu, a potom je dao dodatno pojašnjenje.

‘‘Radi se o ozljedi nakon koje se teško vratiti. Nitko se zapravo ne vraća nakon takve ozljede. Ugrađuju vam metalne pločice, a morate razmišljati o svim razlikama koje to radi kod udaraca nogom, ali i kod primanja takvih udaraca. Ljudi će ga udarati u potkoljenicu, to je sigurno. Ne znam kakva je šteta učinjena, ali prošle su već dvije godine.‘‘, dodao je Rogan.

Conor McGregor ranije ove godine obavljao je ulogu jednog od dvojice glavnih trenera u sklopu ‘‘The Ultimate Fighter‘‘ showa. Drugu ekipu vodio je Michael Chandler, a kulminacija bi trebala nastupiti borbom između Chandlera i McGregora. Taj meč trenutno ‘‘visi u zraku‘‘, a nije isključeno da uopće ne dođe do tog meča. Joe Rogan vjeruje da McGregor može preći preko teške ozljede, ali nije siguran može li se Conor motivirati na meč dok živi lagodno kako trenutno živi.

‘‘Ako se itko može vratiti nakon onakve ozljede, to će biti Conor. Ali znate onu poznatu izjavu Marvina Haglera: ‘Teško je ustati iz kreveta i trčati po hladnoći dok spavate pokriveni svilenim pokrivačima‘. Kad ste prvaci i kad ste bogati poput Conora, ne morate ništa raditi do kraja života. On je stekao bogatstvo kojim može osigurati nekoliko generacija, ali i dalje može biti na vrhuncu svoje sportske karijere.‘‘, zaključio je Joe.

Očito niti sam Rogan nije siguran može li se McGregor motivirati na povratak, a na Conoru je da nam pokaže kako stoje stvari. 35 mu je godina i vremena definitivno ima. Ima li motivacije? Saznati ćemo u periodu koji slijedi.

Linker
29. travanj 2024 12:41