UFC

(FOTO) ‘Bio sam jako bolestan i nisam se mogao vratiti‘: Khamzat Chimaev zaprepastio fanove svojim izgledom

Khamzat Chimaev

 Twitter (khamzat Chimaev)
Neporaženi Čečen konstantno se muči sa zdravstvenim poteškoćama

Još po dolasku u UFC sredinom 2020. godine, Khamzat Chimaev odavao je dojam borca koji će jako redovno nastupati. U razmaku od deset dana, Chimaev je upisao dvije pobjede, a dva mjeseca nakon toga, nokautirao je i Geralda Meerschaerta.

Tri nastupa u dva mjeseca impresivan su pothvat, ali Khamzat je nakon toga usporio. Krajem 2020. i početkom 2021. godine Chimaev se mučio s koronavirusom. U jednom trenutku čak je objavio da prekida svoj karijeru zbog poteškoća nastalih zarazom, a nakon što je iskašljavao krv na treninzima, UFC-ovi liječnici sumnjali su da se Chimaev bori čak i s rakom pluća. Srećom, Chimaevu nije dijagnosticiran nikakav rak, ali dugo se Khamzat borio s posljedicama koronavirusa.

U kavez se vratio više od godinu dana nakon pobjede nad Meerschaertom, a lakoćom je porazio Li Jinglianga. Tijekom 2022. godine, Chimaev je nastupio dvaput, a u protekloj kalendarskoj godini odradio je samo jedan meč. ‘‘Borz‘‘ je na UFC 294 eventu porazio Kamarua Usmana nakon tri vrlo interesantne runde.

Fanovi su se nadali kako će se Chimaev brzo vratiti u kavez nakon te pobjede i da će nastaviti pohod ka vrhu srednje kategorije, ali Khamzata neko vrijeme nećemo gledati u kavezu.

Naime, Chimaev je putem društvenih mreža podijelio fotografije kojima je zaprepastio MMA javnost.

‘‘Bio sam jako ozlijeđen, ruka mi je bila ozlijeđena, pa se nisam mogao odmah vratiti. Želim se vidjeti u borbi više od svih vas. Volim ovaj posao, radit ću i dokazat ću da sam najbolji, kao što uvijek to radim. Uskoro ću, ako je Alahova volja, vratiti se treninzima.‘‘, poručio je Khamzat.

Teško je na temelju fotografija prepoznati s kakvim se točno problemima mučio Chimaev, ali neko vrijeme proveo je u bolnici, a njegovo lice bilo je vidno natečeno, gotovo neprepoznatljivo.

Uz sve to, mučio se Khamzat i s ozljedom šake, a treninzima se tek treba vratiti. Bit će prava šteta ako Khamzatova karijera bude obilježena zdravstvenim problemima, jer radi se o borcu koji je kalibar za najviše domete.

Mnogi su se odmah sjetili Zabita Magomedsharipova, pa čak i Askara Askarova. Radi se o borcima koji dolaze iz sličnog podneblja, bili su na glasu kao vanserijski talenti, ali zdravstveni problemi spriječili su da u izgradnji velike karijere. Sličnim putem zasad ide i Chimaev, ali nadamo se da su zdravstveni problemi iza njega.

Linker
07. travanj 2024 22:51