UFC

(FOTO) Kevin Holland otišao u jednu od najboljih svjetskih dvorana popraviti svoj najveći nedostatak

Kevin Holland
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Dva teška poraza u nizu dala su Kevinu Hollandu jako dobre smjernice

Nakon čak pet pobjeda koje je ostvario u 2020. godini, uključujući spektakularnu nad Jacaerom Souzom, Kevin Holland postao je hit borac UFC-ove srednje kategorije. Ipak, taj hit brzo se ugasio nakon dvije za njega stilski nepogodne borbe. Derek Brunson i Marvin Vettori su ga doslovno uništili hrvanjem i pritiskom. Holland je izgubio deset rundi u nizu, a još se sjećamo scena između rundi borbe protiv Brunsona, kad je Khabiba Nurmagomedova u publici tražio hrvačke savjete.

Prave savjete od Khabiba tim putem nije dobio, no dobio je poziv od njegovog timskog kolege i prijatelja, Daniela Cormiera. Bivši UFC-ov prvak poluteške i teške kategorije pozvao ga je da dođe trenirati u San Jose, u njihovu American Kickboxing Academy dvoranu, a Holland je to sad prihvatio.

"Ponosan sam što je Kevin Holland odlučio napraviti ovaj korak. Tu je i spreman je raditi. Sutra će ponovno hrvati u najboljoj dvorani svijeta s našim borcima. Shvatiti svoje nedostatke i pronaći način za ispraviti je dokaz odrastanja. Njegovi treneri kod kuće su također sjajni jer ga nisu sputavali u ovome, u pokušaju da postane bolji. Tu mu možemo pomoći. Naprijed mladiću", dio je onoga što je napisao Cormier u Instagram objavi kojom mu je poželio dobrodošlicu.

Hollandovo hrvanje u posljednje je dvije borbe bilo kritično, a tu se posebno misli na obranu od rušenja i rad s leđa. Jednostavno je prelako završavao na podu, a onda nije imao nikakve šanse izboriti se za ustajanje. To su dvije glavne stavke na kojima će ovaj iznimno talentirani borac raditi.

On sam pohvalio se fotografijom s još jednim članom UFC-a, Deronom Winnom. Uz dodatak da je bio toliko loš da je dobio zadatak sam počistiti podlogu u cijeloj dvorani.

Nije poznato koliko će Holland biti u AKA dvorani, no nema sumnje kako će nju napustiti kao bolji borac. A dobro će mu doći i malo pauze, nakon što je u razmaku 11 mjeseci odradio čak sedam borbi. Svoju iduću je najavio u velter kategoriji, no spuštanje u istu još nije službeno potvrdio.

Linker
01. svibanj 2024 22:54