UFC

Jones je spreman dodatno odgoditi svoj teškaški debi: ‘Nije lako postati pravi teškaš!‘

Jon Jones
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Nove informacije o teškaškoj transformaciji Jona Jonesa neće vam se svidjeti

Jon Jones u teškoj kategorije i dalje je jedna od glavni MMA tema, posebno u vezi toga kad bi se njegov prelazak među teškaše mogao službeno dogoditi tj. kad će napokon ući u Octagon. Za sada po tom pitanju nema puno optimizma, ako ćemo to procjenjivati prema dosadašnjim izjavama samog Jonesa, ali i Dane Whitea.

Jones je nabacio značajnu masu i poprilično je ojačao pa se činilo da je s te strane spreman, no možda to ipak nije tako. Pitanje je koliko je on osobno zadovoljan trenutnim stanjem svog tijela i forme.

"Ljudi, kažem vam, ja sam uvijek bio onaj mršavi u obitelji. Postati pravi teškaš je puno teži proces nego što sam ikad mislio da bi mogao biti. Želim to prvi put napraviti na pravi način", status je kojim je Jones započeo svoju novu Twitteru seriju, ovog puta malo kraću nego inače.

A sve je pokrenuo komentar fana kojem je odlučio odgovorio, a koji je rekao kako je vrijeme da ga ponovno vidimo u Octagonu.

Odlučio se Jones nadovezati sam na sebe uz informaciju koja će se rijetko kome svidjeti. Naime, iako se još nedavno međusobno prozivao s Francisom Ngannouom, sad je otkrio kako vjeruje da još nije vrijeme za njegovu tranziciju.

"Jedini ljudi koji bi imali koristi od toga da prerano promijenim kategoriju su preostali teškaši. Gledajući kako treniram, bit ću veliki problem za sve u ovo vrijeme iduće godine. Nemam problema s tim da toliko još čekam i to je ono što ću napraviti", poruka je koja je sve pomalo šokirala.

Naravno, nakon toga je uslijedilo pitanje znači li to da će još jednu cijelu godinu biti izvan svega.

"Da, imam osjećaj da ćete ionako svi još dalje biti tu. Zapravo, sport bi tada trebao biti veći nego ikad prije. Ja uvijek gledam s pozitivne strane", odgovorio je Jones.

Ovo možemo shvatiti kao prave planove, ali i kao daljnji tijek javnih pregovora između Jonesa i UFC-a, onaj dio gdje on pokušava prikazati kao da mu je svejedno hoće li se boriti ili ne.

Zapravo, i dalje traje borba tko će povući prvi korak, tko će prvi javiti s konkretnom ponudom ili željom. Problem je što niti jadna strana to ne želi jer time odmah sami sebe stavljaju u podređenu stranu kod pregovora, posebno financijske strane. Dok se to ne dogodi, UFC je normalno nastavio dalje te će očekuje borba za teškašku titulu između Francisa Ngannoua i Derricka Lewisa, najvjerojatnije u kolovozu.

Jones se posljednji put borio u veljači prošle godine, kad je tijesno savladao Dominicka Reyesa. Po mišljenju mnogih bio je to možda i najslabiji nastup u cijeloj njegovoj karijeri.

Linker
27. travanj 2024 05:46