UFC

(VIDEO) Na današnji dan prije osam godina Khabib je postavio rekord koji će teško itko ikad srušiti

Nurmagomedov vs. Trujillo
 Screenshot
U jutro 26. svibnja 2013. godine, svijet je upoznao najveću kvalitetu dagestanskog "Orla"

Iako je već u svoje prve tri UFC borbe Khabib Nurmagomedov prezentirao kvalitetu i vještine koje će sigurno svima biti problem, onaj najbolji znak toga kakav borac nastupa u Octagonu dogodio se u njegovom četvrtom nastupu u promociji, kad mu je s druge strane bio Abel Trujillo.

Trujillo je borbu ranije uspješno debitirao u UFC-u, a u borbu je ušao s nizom od pet pobjeda te s reputacijom čvrstog i agresivnog te kompletnog borca. Osim toga, imao je iza sebe dobar hrvački pedigre, uz mnoštvo trofeja iz studentskih dana. No, tog dana u Octagonu protiv sebe je imao posebnu zvijer.

Khabib je od početka krenuo s pritiskom te je vrlo lako Trujilla hvatao i odvodio na pod. Nije ga uspijevao tamo dugo zadržati, ali niti Trujillo nije mogao apsolutno ništa napraviti da bi ugrozio svog protivnika. Jedna od najdominantnijih izvedbi unutar borbe koje je trajala 15 minuta viđena je tog dana.

Tog dana također pao je rekord koji će teško ikad itko srušiti. 21 rušenje u borbi, a još impresivnije zvuči kad znamo da se radilo o borbi na tri runde. Naravno, zasluge za taj rekord velikim dijelom idu i Trujillu, čija je hrvačka baza dovela do toga da se on uspijevao ustajati, no uskoro bi ponovno bio na podu. U onome što hrvanje u osnovi predstavlja, Khabib se doslovno igrao s njim.

UFC je odlučio prisjetiti se toga putem videa na svojoj Facebook stranici, pogledajte.

Linker
27. travanj 2024 07:17