UFC

Francis Ngannou: 'Nisam znao ništa o Rozenstruiku kad sam prihvatio borbu protiv njega'

Francis Ngannou
 screenshot/YouTube
Francis Ngannou je otkrio kako je Jairzinho Rozenstruik prvi borac koji ga je ikad odlučio otvoreno prozvati, ali isto tako i to kako u trenutku kad se to dogodilo on nije znao o kome je tu riječ.

Čini se kako Francis Ngannou nije čovjek koji redovno prati zbivanja u UFC-u. Zapravo, reklo bi se da ne prati niti zbivanja u vrhu svoje kategorije, budući da mu nije bilo poznato ime Jairzinha Rozenstruika u trenucima kad mu je ponuđena borba protiv njega. A Surinamac je u to vrijeme imao tek ostvarenu pobjedu nad Alistairom Overeemom o kojoj je MMA javnost jednostavno brujala.

"Čuo sam da postoji netko tko me proziva i pitao sam se tko je to. Mislio sam da će biti netko od boraca koje znam, no bio je to novi tip. Jedino što sam znao o njemu je to da je vjerojatno prvi borac ikad koji me je odlučio prozvati. Došao je niotkuda, nije imao poznato ime. Mislio sam da me prozvao upravo zbog toga, da njegovo ime dobije na značaju. Mislim kako mu to nije bila dobra ideja. No, znam da ga moram shvatiti ozbiljno", rekao je Ngannou u razgovoru za službene stranice UFC-a.

Tek nakon što je prihvatio borbu, odlučio ga je proučiti i kaže kako nije vidio puno toga zbog čega bi trebao osjećati zabrinutost.

"Pogledao sam njegovu borbu protiv Overeema u kojoj je preživio pet rundi. Ono u što sam siguran je to da je imao neopisivo puno sreće. Morate uzeti u obzir da je on tu borbu dobio samo zahvaljujući sreći. Nije do tog trenutka bio biti blizu. Jednostavno mu se sreća osmjehnula. Nije pokazao ništa što bi me trebalo impresionirati. Pitate li se kako on može pobijediti u ovoj borbi? Jednostavno ne vidim način na koji će izbjeći ono što ga čeka", najavio je.

Francis se prošle godine borio dva puta te je ostvario pobjede nad Cainom Velasquezom i Juniorom Dos Santosom. Još od početka jeseni tražio je novi nastup i kad je prilika napokon došla, nije ju imao namjeru odbiti, neovisno o tome tko mu je protivnik. Ipak, treba biti svjestan da protiv sebe ima neporaženog MMA borca s ogromnim iskustvom iz kickboxinga. Kaže kako je situacija upravo takva, no više ćemo saznati tek kad ih vidimo zajedno u Octagonu.

Linker
26. travanj 2024 19:14