UFC

Frankie Edgar nije prežalio McGregora: ‘Nažalost, to je sad povijest‘

Frankie Edgar
 screenshot (YouTube)
McGregor je u usponu na vrh perolake kategorije uspješno izbjegao ‘Answera‘

Tijekom prve faze UFC karijere Conora McGregora, one dok se uspinjao prema vrhu perolake kategorije, Frankie Edgar glasio je za najbolji mogući ispit Irčeve vrijednosti. Mnogi su smatrali kako je on stilski najteža borba za "Notoriousa" i ispit kojem bi se ovaj trebao podvrgnuti. Borba na kraju nikad nije dogovorena, a UFC nije niti pokazivao interes za organiziranje iste, iako su obojica bili u samom vrhu kategorije.

McGregor je do trona kategorije došao drugim putem, a nakon toga je istu napustio i do borbe nikad nije došlo. Nešto se kratko špekuliralo 2019. godine, obojica su preko medija prihvatili borbu, no UFC je i tim putem ostao nijem. Tko zna, možda bi McGregorova karijera otišla u potpuno suprotnom smjeru da se susreo s Frankiejem pa je ovako svakako bolje za njega. S druge strane, to je nešto što Edgar UFC-u nije oprostio.

"Naravno da sam povrijeđen zbog toga, on je najpopularniji borac u našem sportu. Svaki put kad možemo ući u borilište s nekim takvim, to je prilika koja se istog trenutka prihvaća. No, to je sad u prošlosti, iza nas. On je u lakoj kategoriji, možda čak i u velteru, a ja sam nekoliko divizija ispod njega", rekao je Frankie u razgovoru za BJPenn.com, prihvativši činjenicu kako on sad ispred sebe ima neke druge ispite.

Frankie će se večeras boriti u sunaslovnoj borbi UFC Fight Nighta 184 protiv Coryja Sandhagena. Pobjeda u toj borbi mogla bi od njega napraviti i izazivača bantam kategorije. Ako dođe do toga, ovaj budući član "Kuće slavnih" postat će prvi borac u UFC povijesti koji se borio za titulu u tri različite kategorije.

Linker
25. travanj 2024 16:52