UFC

Frankie Edgar se seli u bantam kategoriju, želi debitirati prije kraja godine!

Frankie Edgar
Bivši prvak u lakoj kategoriji Frankie Edgar će svoj idući meč odraditi dvije divizije niže - u onoj do 61 kilograma. "The Answer" se za ovaj potez odlučio nakon što ponovno nije uspio stići do titule u perolakoj kategoriji jer je od njega na UFC-u 240 uvjerljivo bolji bio Max Holloway.

Potez koji će odrediti nastavak njegove karijere je potvrdio za ESPN. Točnije, to je učinio njegov menadžer Ali Abdelaziz. Želja je da debitira u novoj kategoriji prije kraja ove godine, a konačni cilj je Henry Cejudo i pojas prvaka.

Prije nekoliko dana Edgarov trener Mark Henry je natuknuo da bi se ovo moglo dogoditi.

"Nije dovoljno što se mora nositi s razlikom u težini. Tu je i razlika u visini i rasponu ruku. Nositi se s time svime je bilo jako teško 15 godina. Kada se Frankie borio s borcima svoje veličine uvijek bi prolazio jako dobro. Tu su primjeri Fabera, Penna, Sherka, Swansona i Mendesa. Vrlo sam uzbuđen zbog novog poglavlja. Jako sam uzbuđen", rekao je tada Henry za MMAFighting te je dodao:

"Prije svega volim jako tog čovjeka. Od kada je došao u UFC sam htio da se bori u bantam kategoriji. Imamo još tri borca do 61 kilograma u timu i Frankie je najmanji".

Nedavno je dvostruki UFC prvak Henry Cejudo javno prozvao upravo Edgara. Henry nema ništa protiv.

"Ja sam za, on je njega prozvao. Možda će mu se ispuniti želja", zaključuje trener.

S obzirom da se UFC 244 održava u New Yorku, a Edgar je iz Jerseya, nije nemoguće da bivši prvak upravo tamo odradi svoju premijeru. S obzirom da se čitavu karijeru borio diviziju ili dvije više od svoje prirodne, teško će biti pronaći nekoga tko će kritizirati njegovu odluku. Pa makar ona bila u 38. godini života.

Linker
19. travanj 2024 19:33