UFC

Frankie Edgar bit će uvršten u UFC-ovu Kuću slavnih! ‘Jedan od najvećih boraca u povijesti organizacije‘

Frankie Edgar

 JUSTIN RENFROE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Justin Renfroe/zuma Press/profimedia
Jedini je borac u povijesti UFC-a koji je proveo više od osam sati u oktogonu

Bivši UFC prvak u lakoj kategoriji Frankie Edgar bit će uvršten u UFC Kuću slavnih.

Edgar (24-11-1, 18-11-1 UFC), koji je bio poznat po svojoj izdržljivosti, srcu i bradi dok je većinu svoje karijere proveo boreći se iznad svoje prirodne težine, dobit će svoje priznanje kao Član Kuće slavnih UFC-a tijekom lipanjskih svečanosti Međunarodnog tjedna borbe u Las Vegasu.

Vijest je objavljena tijekom UFC-a 297 u Torontu, gdje je Edgar bio nazočan.

"Frankie Edgar jedan je od najvećih boraca u povijesti UFC-a. Imao je nevjerojatnu karijeru i dosljedno se borio s najboljim sportašima svijeta više od 15 godina. On je legenda i bit će mi čast uvesti ga u UFC Kuću slavnih u sklopu Međunarodnog tjedna borbe ovog ljeta", kazao je Dana White.

"The Answer" je bio emotivan dok su ga prikazali na velikom ekranu, brišući suze s lica dok je publika ustajala na noge i klicala mu.

Edgar, koji je osvojio pojas lake kategorije protiv BJ Penna na UFC-u 112 u travnju 2010. godine jedini je borac u povijesti UFC-a koji je proveo više od osam sati u oktogonu. U svom životopisu ima i mnoštvo drugih postignuća, a 42-godišnjak se povukao iz sporta u studenom 2022. godine nakon poraza nokautom od Chrisa Gutierreza na UFC-u 281.

Linker
27. travanj 2024 07:49