UFC

Gaethje i Fiziev zasluženo uzeli bonus za borbu večeri, nagrađena još dva borca

  Justin Gaethje, Rafael Fiziev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Opravdali su očekivanja te za to zasluženo nagrađeni

Borba za koju su svi predviđali kako će biti pravi rat i borba večeri ispunila je svoja očekivanja. Justin Gaethje i Rafael Fiziev priuštili su publici upravo to; tri runde rata nakon kojih je Gaethje većinskom odlukom sudaca proglašen pobjednikom. Oba borca zasluženo su spremila bonuse vrijedne $50,000.

Jake Hadley trebao je izvesti nešto spektakularno kako bi isprao gorak okus poraza iz usta nakon UFC debija. Upravo to je i učinio tako da je nakon samo minute borbe nokautirao Malcolma Gordona koji je i pao vagu, te će 30% njegovog honorara otići upravo Hadleyu. Za takav sjajan prekid Hadley je također nagrađen bonusom od $50,000.

Gunnar Nelson upisao je drugu pobjedu u nizu polugom na ruci već u prvoj rundi, te tako pokazao da se vraća onome po čemu je bio poznat, a to su prekidi raznoraznim polugama. Ovo mu je bila druga pobjeda u karijeri polugom na ruci, ali možda i najvrjednija do sada. Njegov protivnik Bryan Barbarena do ove borbe upisao je tri pobjede u posljednja četiri nastupa, no sada mu je Nelson priuštio drugi poraz u nizu. Za izvedbu večeri nagrađen je bonusom od $50,000.

Zanimljivo je da akteri glavne borbe večeri nisu nagrađeni bonusom. Doduše, nije to bila niti previše atraktivna borba, već prilično taktički odrađena. Dok je Usman ciljao na izmjene udaraca i rušenja, Edwards je sve to neutralizirao te u konačnici stigao do prve obrane pojasa.

Linker
24. travanj 2024 05:57