UFC

Gaethje je iznenađen odlukom UFC-a: ‘Mislio sam da ću se boriti protiv Makhacheva, ali s UFC-om nikad ne znate‘

Justin Gaethje

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Justin Gaethje priželjkuje još jedan napad na pojas u lakoj kategoriji

Fanovi su ostali više nego oduševljeni nakon što je Dana White obznanio kako ćemo na UFC 300 eventu gledati obračun između Maxa Hollowayja i Justina Gaethjea. Justinova ‘‘BMF‘‘ titula bit će u igri, a Holloway i Gaethje mogli bi ponuditi borbu koja će konkurirati za najbolji meč u ovoj kalendarskoj godini.

Naravno, rano je za takve prognoze, ali svi dobro znamo kako se bore Max Holloway i Justin Gaethje. Ne sumnjamo da će obojica uživati u tom ratu, ali Justin Gaethje priznaje da je pomalo iznenađen UFC-ovom odlukom o ugovaranju tog meča. Gaethje se nadao napadu na pojas.

‘‘Uvijek mislite da stvari ide u jednom smjeru, ali nikada ne možete pogoditi što će UFC odlučiti. Nakon što je najavljen meč između Charlesa Oliveire i Armana Tsarukyana, bio sam uvjeren da ću dobiti meč rotiv Makhacheva, jer nitko drugi ne preostaje za borbu protiv njega. On je pisao na Twitteru da se želi boriti protiv mene, ali ne znam što se dogodilo. Možda se ozlijedio ili nešto. Pretpostavljam da se neće boriti do šestog ili sedmog mjeseca.‘‘, rekao je Gaethje u razgovoru s Kevinom Ioleom.

Vjerovao je Gaethje da mu prošlogodišnja pobjeda nad Dustinom Poirierom donosi novu priliku za osvojiti pojas, ali ispostavilo da će mu trebati pobjeda nad Maxom Hollowayjem također. Problem predstavlja činjenica da će pobjednik meča između Tsarukyana i Oliveire također računati na ‘‘title shot‘‘. Vjerujemo da će UFC odabrati pobjednika koji ostavi bolji utisak tijekom svog nastupa na UFC 300 eventu. Svjestan je i Gaethje da možda niti pobjeda nad Maxom neće biti dovoljna za napad na pojas.

‘‘Bio sam uvjeren da je meč protiv Dustina Poiriera ‘title eliminator‘. Ali, ja ću se sada boriti na istom eventu na kojem će se boriti Oliveira i Tsarukyan. Max (Holloway), Tsarukyan, Oliveira i ja, svi imamo šansu za istaknuti se na tom eventu. Najbolji scenarij bio bi uparivanje mene i Makhacheva. To se nije dogodilo, ali dobio sam priliku boriti se za taj meč. Vjerujem da ću se dokazati više od ostalih, ali imat ćemo dvojicu pretendata na pojas nakon te večeri. Vidjet ćemo što slijedi nakon toga.‘‘, rekao je Gaethje-

UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ zapravo su kreirali zanimljivu situaciju takvim uparivanjem. Sva četiri borca potencijalno mogu osigurati napad na pojas, ali pobjeda jednom od njih neće biti dovoljna. ‘‘Title shot‘‘ dobit će pobjednik koji odradi najupečatljiviji nastup, a to samo dodatno potiče svu četvoricu da daju svoj apsolutni maksimum.

Linker
22. travanj 2024 02:16