UFC

UFC 300 dobio borbu koju nismo trebali: Mnogi će se složiti da ovaj meč ne zaslužuje mjesto na takvom eventu

Jessica Andrade

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Borba u ženskoj slamka kategoriji dodana je na program velikog UFC-ovog eventa

Iz dana u dan čekamo UFC i Danu White da nam otkriju tko će predvoditi veliki UFC 300 event. Već 11 mečeva otkrio nam je Dana White, ali glavna borba večeri i dalje je nepoznanica.

Još neko vrijeme morat ćemo čekati na tu objavu, ali u međuvremenu White je najavio još jednu borbu koja će biti dio tog spektakularnog programa. Radi se o 11. službeno potvrđenom meču na UFC 300 priredbi, ali nažalost, nećete biti previše oduševljeni.

Naime, White je oktrio kako će Marina Rodriguez i Jessica Andrade odmjeriti snage na UFC 300 eventu. Da, radi se o visokorangiranim borkinjama slamka kategorije. Marina Rodriguez zauzima šesto mjesto u poretku izazivačica, dok je Jessica Andrade na četvrtoj poziciji. Ipak, unatoč visokim pozicijama u poretku, dojam je da ovo nije meč koji bismo uvrstili na ‘‘fight card‘‘ UFC 300 priredbe.

Možda se varamo, ali Jessica Andrade i Marina Rodriguez borkinje su za koje se ispostavilo da nemaju kvalitetu za sam vrh, ali dovoljno su dobre za kotirati oko petog mjesta. Rodriguez je poražena u dva od posljednja tri nastupa, ali u onom posljednjem upisala je pobjedu nad Michelle Waterson.

Jessica Andrade nekoć je bila prvakinja slamka kategorije i tada je očito bila spremna za sam vrh. Ta vremena ipak su iza nje, a Brazilka je izgubila tri od posljednja četiri meča. Kao i Marina Rodriguez, Andrade se ipak može pohvaliti pobjedom u svom trenutno posljednjem nastupu. Brazilska veteranka u 11. mjesecu nokautirala je Mackenzie Dern u drugoj rundi borbe.

Pozitivna je stvar što Marina Rodriguez i Jessica Andrade iza sebe imaju pozamašnu brojku pobjeda nokautom i obje itekako znaju završavati svoje protivnice. Možda smo ih previše unaprijed podcijenili, ali nećemo se buniti ako nas djevojke ‘‘ušutkaju‘‘ i pruže ponajbolju borbu večeri.

Linker
28. travanj 2024 17:08