UFC

Gaethje naveo tri faktora zbog kojih vjeruje u pobjedu kakvu još nitko nije ostvario

Justin Gaethje
 screenshot/YouTube
Justin Gaethje otkrio je što bi moglo biti presudno u njegovoj borbi protiv Khabiba Nurmagomedova

Vrlo raspoložen za razgovor bio je Justin Gaethje tijekom medijskog konferencijskog poziva, koji je jučer odradio s predstavnicima određenih svjetskih medija. Glavna tema bila je borba koju će 24. listopada odraditi protiv Khabiba Nurmagomedova, na UFC-ovom Fight Islandu i koja će predvoditi program UFC 254 priredbe.

Posljednjih dana pojavile su se priče o tome kako je Khabibu bilo ponuđeno mjesto trenera u Ultimate Fighteru te revanš protiv Conora McGregora, kao i to da bi mu UFC mogao ispuniti želju i organizirati borbu protiv Georgesa St-Pierrea. Gaethjea to stavlja u nezahvalnu poziciju, gdje se dobiva dojam kao da su ga neki već unaprijed otpisali te da smišljaju planove za Khabiba kao da je borbu već odradio.

"Nije mi to bitno. Khabib će se boriti protiv GSP-a kad ga ja pobijedim i nakon toga se umiroviti. Ja ću ostati tu, imat ću pojas i bit će spreman za bilo koga", prokomentirao je Justin tu situaciju, svjestan da na takve stvari ne može utjecati.

Ono što može je prognozirati borbu, odnosno ono kako će ona završiti. Točnu prognozu ipak nije dao, ali je potvrdio kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da pobijedi, na koji god način to uspio napraviti.

"Ne volim nikad prognozirati kako će moje borbe završiti. Ovo je svakako najveća borba mog života i pobjeda je velika, pobjeda bi promijenila moj život. Sve sam uložio u ovo i pripremio sam se na pravi način da uspijem u tome", odgovorio je zainteresiranom mediju, još potvrdivši navedeno:

"Ovo je apsolutno najveća borba u mom životu, nemam nikakve dvojbe oko toga. Nemam namjeru dozvoliti da netko izvana djeluje na moje ponašanje i pripreme, namjeravam ostati iskren prema onome u što vjerujem. A to je biti bolji nego što si bio dan ranije i donositi bolje odluke nego dan ranije. To radim već osam tjedana te imam još tri i pol ispred sebe tijekom kojih ću nastaviti."

Ipak, najzanimljivije razmišljanje dao je malo kasnije, kad je naveo nekoliko faktora koje smatra presudnima i koji bi trebali biti ono što će mu donijeti slavlje u borbi. Prvo ih je naveo tri glavna, dodavši u nastavku još neke bez kojih nitko ne može očekivati ikakav rezultat.

"Moje samopouzdanje je svakako najveći faktor u ovom trenutku, zajedno sa snagom koju posjedujem i trenerom kojeg imam. To je opasna kombinacija. Na kraju mi nije bitno hoću li pobijediti ili izgubiti, sve dok svoju obitelj učinim sretnom i dok sam na ponosan na svoj nastup. I to je ono što me čini tako opasnim. Ne znam je li se ikad borio s takvim nekim. Još jedan dodatni faktor je težak i naporan rad, puno kvalitetnih vještina i malo uvijek potrebne sreće. Svatko može završiti na spavanju, on je lud ako misli da mu se to ne može dogoditi", zaključio je UFC-ov privremeni prvak lake kategorije.

Linker
19. svibanj 2024 13:28