UFC

Khabib progovorio o mirovini: 'Ne znam što ću nakon ove borbe, ali Dana mi je najavio nešto veliko'

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Khabib Nurmagomedov ne želi razmišljati o bilo čemu drugom osim o borbi koja ga čeka 24. listopada

Jučer je organizirana telefonska konferencija za medije sa sudionicima glavne borbe UFC 254 priredbe, Khabibom Nurmagomedovim i Justinom Gaethjeom, tijekom koje su odabrani mediji imali priliku postaviti po nekoliko pitanja pravom i privremenom prvaku UFC-ove lake kategorije.

Ovo je zapravo prva takva veća prilika otkako je Khabib ostao bez oca Abdulmanapa. Tako je jedno od prvih pitanja bilo o tome, odnosno koliko je teško pripremati se bez očevih savjeta i uputa.

"Naravno da je teško i ne znam zašto me toliko pitate oko toga. Imaš li ti oca? Koliko bi ti teško bilo da ostaneš bez njega? Ja sam čovjek kao svi, naravno da je teško", odgovorio je Khabib, ostavivši novinara na trenutak zatečenog i tako odmah na početku osiguravši da se pitanja o ocu više ne ponove.

Uslijedila je tema borbe protiv Gaethjea, odnosno taktike koju bi Khabib mogao upotrijebiti. Mnogi se pitaju hoće li za takvog borca mijenjati nešto o svom inače prepoznatljivom stilu borbe. Otkrio je tako Khabib odmah ono što će mu biti plan te kako vidi da će se borba odviti.

"Ništa se nije promijenilo, pokušat ću hrvati s njim. Neka mi obrani jedno rušenje, pokušat ću ponovno. Pokušat ću sto puta ako je potrebno. Naravno da ću i boksati, no glavni cilj je umoriti ga. Plan je nakon toga ga završiti u trećoj ili četvrtoj rundi", otkrio je kako nema namjeru prilagođavati se Gaethjeu, nego nametnuti svoj stil borbe.

Hrvanje će biti posebna tema. Poznato je koliko je Gaethje dobar na tom polju, posebno koliko ga je teško srušiti i time će to sve biti jedan novi ispit za Khabiba. Ipak, prvak smatra kako će jedan aspekt borbe biti presudan.

"Gledao sam sve njegove borbe, on zna hrvati i ima posebno dobro defenzivno hrvanje. No, on ga ne koristi koliko ga ja koristim. Ja ga koristim na svakom trenutku i u svakoj borbi, hrvanje je ono što me učinilo prvakom. On ima hrvačku bazu, no s vremenom je sve promijenio. Zna obraniti rušenje, ali mislim da ću ga završiti ako ga budem konstantno napadao jer kondicijski on nije na mojoj razini", objasnio je svoje razmišljanje, okrenuvši se borbi u kojoj je Gaethje savladao Tonyja Fergusona:

"Naravno da sam impresioniran time što je napravio, bio je to njegov sjajan nastup. Pokazao je da se može boriti pet rundi, no borili su se na nogama, niti malo nisu hrvali ili jedan drugog napadali. Bio je to kickboxing meč, a protiv mene će biti drugačije. Morat će brinuti o svim udarcima, o grapplingu i o hrvanju. Morat će protiv mene raditi MMA. Ja donosim jako puno toga na što on mora biti spreman."

Puno se priča o Khabibovom umirovljenju i tome kad bi isto moglo uslijediti. Priča o još samo dvije borbe je najčešće spominjana, gdje bi nakon Gaethjea odradio još jedan nastup na proljeće.

"Dobro pitanje, ali ne znam što mi slijedi. Završit ću Justina Gaethjea i što onda dalje? Ne znam. Volim se natjecati protiv najboljih boraca svijeta, zbog toga sam tu. Nisam UFC borac da bih zarađivao, imam dovoljno poslova izvan UFC-a kojima mogu zaraditi novac. Tako da je to jako dobro pitanje", rekao je Khabib, da bi onda ipak razveselio svoje fanove:

"Mislim kako se nakon ove borbe neću umiroviti, imam nekoliko opcija i o njima ćemo razgovarati nakon ove borbe. Dana je rekao kako nakon ove borbe ima nešto posebno za mene, neke velike stvari, ali zamolio sam ga da pričeka s time, razgovarat ćemo nakon što završim borbu protiv Gaethjea."

Khabib Nurmagomedov je uvijek maksimalno fokusiran na svakog protivnika pa nema razloga da tako ne bude i ovog puta. Po mnogima je upravo Justin Gaethje njegov najteži protivnik do sada, ali rijetko tko sumnja da je Khabib proučio apsolutno svaki detalj borbe i ono što se može u njoj dogoditi. Upravo zbog toga svega je ovo više nego uzbudljiv okršaj.

Linker
30. travanj 2024 10:08