UFC

Gaethje odbacuje usporedbe Oliveire i Khabiba: ‘Nurmagomedov nikad nije bio kukavica‘

Justin Gaethje

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
UFC-ov izazivač u lakoj kategoriji smatra da se Oliveira i dalje olako predaje

Možda i najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri čeka Justina Gaethjea ovog vikenda na UFC 274 priredbi. Propusti li Gaethje i drugu priliku za postati UFC-ovim prvakom lake kategorije, teško da će ikad i doći do toliko željenog pojasa.

U desetom mjesecu 2020. godine, Gaethje je izgubio ''submissionom'' u drugoj rundi od tadašnjeg prvaka, Khabiba Nurmagomedova. Pobjedom protiv Michaela Chandlera, ''Highlight'' je zaslužio novu priliku, a protivnik će mu ovaj puta biti Charles Oliveira. Gaethje je na konferenciji za medije usporedio dvojicu prvaka.

''Definitivno nisu isti borci, a Charles zasigurno nije opasniji od Khabiba. Njegova sposobnost primanja štete nije kao Khabibova, a to je dokazano višestruko puta. Moje kritike prema Charlesu, upućene su dečku o kojem govorim, onom kojeg smo gledali kako izrasta u muškarca sa samopouzdanjem. Drukčiji je kao osoba, ali i dalje je to u suštini isti onaj Charles. To je Charles koji se borio protiv Cuba Swansona, isti onaj koji je nastupao protiv Donalda Cerronea i Pettisa. On se u tim mečevima odlučio predati, bio je to njegov izbor, a ja ću mu pružiti taj isti izbor u subotu navečer. Garantiram vam.''

Sve otkako je Oliveira postao prvakom, Gaethje ga je redovno kritizirao nazivajući ga ''kukavicom'' i borcem koji nema srca i borbenosti u sebi. Poprilično je nepravedno davati takve epitete borcu koji je unatoč osam poraza pod okriljem UFC-a, uspio napraviti veliki zaokret, nanizati 10 pobjeda, doći do titule i uspješno ju obraniti. Gaethje unatoč svemu tome, Oliveiru i dalje gleda na isti način.

''Jednom kukavica, uvijek kukavica. Ne nazivam ga kukavicom, ali jednostavno ne možemo pobjeći od toga. To je tu. Khabib nikad nije prezentirao takve slabosti i zato ih ne možete uspoređivati.''

Velika očekivanja bila su stavljena pred Justina uoči borbe protiv Khabiba Nurmagomedova. Razni analitičari tvrdili su kako Gaethje ima dobru hrvačku bazu kojom može obraniti napade Nurmagomedova, a u stojci bi trebao imati prednost. Na koncu je Justin pružio jedan od najlošijih nastupa u karijeri, a Khabib je lakoćom prošao kroz njega. Gaethje tvrdi kako je tom meču pristupio s krivom taktikom.

''Taktika je bila da ga izbjegavam, a to je prvi i jedini put da sam u borbu ušao s takvim razmišljanjem. To se neće ponoviti u subotu. Ako Oliveira prođe kroz mene, dobro za njega, ali ja se više neću kretati unatrag.''

Michael Chandler borac je protiv kojeg su se Gaethje i Oliveira borili u 2021. godinu. Oliveira je nokautirao Chandlera u drugoj rundi, a Gaethje je slavio jednoglasnom odlukom. Justin smatra da je Chandler napravio određene greške i to ga je koštalo u meču protiv Oliveire.

''Oliveira je odradio odličan posao, ali mislim da su neki od njegovih protivnika radili greške. Chandler ga je prebio u prvoj rundi, postao je previše samouvjeren i zaboravio je na opasnost koja mu prijeti. Nikada ne skidajte nogu s gasa i ne budite previše samouvjereni i opušteni unutar borilišta. Zato i jesam fan ovog sporta, jer jedan udarac može sve promijeniti. Ovaj meč završit će kao onaj protiv Tonyja Fergusona. On će pokušati odvesti borbu u parter, ali borit ćemo se na moj način.'', dodao je Gaethje koji je prepun samopouzdanja uoči jako važnog i teškog meča koji ga čeka ovog vikenda.

Linker
20. travanj 2024 02:07