UFC

Adesanya analizira meč Gaethjea i Oliveire: ‘Justinovi kickovi ključni su u ovom meču‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Prvak UFC-ove srednje kategorije objasnio je svoje viđenje nadolazećeg meča za prvaka lake kategorije

Vrlo zanimljiv stilski obračun čeka nas ovog vikenda u sklopu UFC 274 priredbe. Charles Oliveira i Justin Gaethje obračunat će se u glavnoj borbi večeri, a ulog je Oliveirin pojas prvaka lake kategorije.

Brazilac je majstor partera i UFC-ov je rekorder kad su u pitanju pobjede ''submissionom'' (15 pobjeda na taj način). Justin Gaethje s druge strane opak je udarač i nokauter. Naravno, oba borca potkovana su i u ostalim segmentima MMA-a, jer inače ne bi bili u pozicijama u kojima su trenutno.

Svjestan je ipak i Justin Gaethje kako odlazak u parter nije poželjna opcija, a vjerojatno je i Charles Oliveira svjestan koliko je Gaethje opasan u stojci sa svojim razornim udarcima, a naročito low kickovima. Kako se borba približava, sve je više analiza kojima se predviđa kako će se borba odvijati i na koji način Gaethje ili Oliveira mogu doći do pobjede.

UFC-ov prvak srednje kategorije Israel Adesanya jedan je od onih koji su se odlučili dati svoju analizu. ''Izzy'' je u posljednje vrijeme sve aktivniji na svom YouTube kanalu i stoga je odlučio fanovima dati svoje viđenje ovog uzbudljivog meča koji nas čeka ovog vikenda.

''Kickovi Justina Gaethjeea definitivno su ključni u ovoj borbi. Što se grapplinga tiče, Gaethje zna hrvati i dobar je u 'scrambleu'. Gledao sam ga, ali to nisu stvari koje će raditi. On će pokušati odraditi isti nastup kao protiv Fergusona, strpljivo, bez srljanja. Svi udaraju jako, ali Gaethje ima razoran udarac. Još uvijek se sjećam kako su zvučali njegovi udarci protiv Fergusona. Bilo je to strašno.'', započeo je Adesanya sa svojom analizom.

''Ako Oliveira bude primao udarce, neće ih moći puno podnijeti. Ali i Gaethjea bi mogao zaspati. Ako ga Oliveira uhvati nečim ludim u svom gardu, ili 'giljotinom' u stojci, Gaethje bi mogao zaspati.'', dodao je Izzy.

Dojam je kako se Charlesa Oliveiru opet na neki način podcjenjuje, jer Adesanya ističe kako Gaethje drži ključeve za pobjedu. ''Do Bronx'' je navikao na takve prognoze, a još jedna pobjeda u trenucima kad ga mnogi podcjenjuju, ne bi bila nešto novo za sjajnog prvaka lake kategorije.

Linker
26. travanj 2024 03:10