UFC

Gaethjeov cilj za borbu protiv Khabiba: 'Napraviti što više kaosa i dovesti ga u zonu smrti'

Justin Gaethje
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Iako je do borbe Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea dva i pol mjeseca, uzbuđenje je već veliko

Priliku reći nešto o velikoj borbi koja ga očekuje 24. listopada, Gaethje je iskoristio tijekom gostovanja u Believe You Me podcastu Michaela Bispinga. On se krenuo pripremati za borbu uz jedno vrlo zanimljivo razmišljanje. Zapravo, strategiju za koju smatra kako mu je potrebna ako namjerava doći do pobjede. I tu odmah u startu otpisuje soluciju u kojoj će njihova borba završiti kao hrvački duel.

"Mi nismo više hrvači. Ispred mene će biti jedna ne toliko velika zona. Ali, to će biti zona smrti. I moram prezentirati smrt svaki put kad on uđe u tu zonu. To je ono gdje sam ja najbolji, gdje stvaram kaos, gdje nastaju prometne nesreće. Tako da je moj jedini cilj stvoriti što više prometnih nesreća mogu. Hoće li to biti sudari naših tijela, sudari naših glava, sudari ramena, sudari mojih šaka s njegovom glavom ili njegovih s mojom glavom, to nije bitno. Ja moram stvoriti taj kaos da bih došao u priliku pobijediti ga", najavio je Gaethje svoju strategiju koja već u startu zvuči intrigantno.

On itekako shvaća kako protiv sebe ima najtežeg mogućeg protivnika, fantastičnog borca. No, ne smatra sebe imalo lošijim od toga. Sebe također vidi kao nekoga iz samog vrha, borca koji u Octagonu može napraviti apsolutno sve i odgovoriti na svaki ispit.

"U ovom sportu postoje nivoi, a ovo je borba na najvišem mogućem nivou. Ne postoji trenutno borba s više vještina na jednom mjestu. Nas dvojica imamo sve osim prisiljavanja na predaju. No, njih možemo uvesti, ali kome zapravo trebaju? Ovo je sam vrh sporta. On ima 28-0. Ja imam dva poraza, no to su oba puta bile najbolje borbe godine. Nikad nisam izašao iz borilišta da svog protivnika nisam slomio ili mu zadao ozbiljnu fizičku štetu. S druge strane, Khabib nikad nije izašao iz borbe s puno primljene štete. Vidjet ćemo tko će uspjeti nastaviti u tom smjeru, ali svakako će ovo biti bitka o kojoj će se dugo pričati", dijeli Gaethje uzbuđenje s većinom fanova.

Vjeruje kako ipak može pronaći jednu Khabibovu slabost i ona je mentalne prirode.

"Njegova najveća slabost je što misli da je nepogrešiv. Ako mu to kažeš, mislim da će ti jako dobro objasniti zašto ne vjeruje u to i zašto nisi u pravu. Mislim kako je okružen s ljudima koji tako djeluju na njegov ego, to je takav narod i takva kultura. No, na kraju dana on je samo još jedna osoba koja udiše zrak. Taj zrak potreban je mozgu. Ako ja uspijem zaustaviti dovod zraka na pola sekunde, on ide spavati. I to je ono na što ciljam", zaključio je UFC-ov privremeni prvak lake kategorije.

Linker
07. svibanj 2024 15:06