UFC

Gane osjeća da je vrijeme za napasti titulu: ‘Ako me sutra požele upariti s Ngannouom, spreman sam!‘

Ciryl Gane
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Pobjeda nad Alexandrom Volkovim upravo je ono što je trebalo sjajnom Francuzu

Onima koji uživaju u predstavama vrhunskih boraca, onih nevjerojatnog talenta i fizičkih predispozicija, borba Ciryla Ganea i Alexandera Volkova bila je prava poslastica. 25 minuta nadmudrivanja, tijekom kojih je Francuz potvrdio da je bolji borac. Apsolutno to, borac, jer ovo je bila borba u kojoj su dva znalca dali sve od sebe. Bilo je vrlo rano jasno da tu neće biti nokauta, no onaj tko razumije sport je mogao itekako uživati u borbi.

Gane (9-0, 6-0 UFC) je tim putem došao do svoje šeste UFC pobjede, čime je postao teškaš s najboljim nizom u promociji, a po mnogima i glavni kandidat za napad na titulu, kad se situacija u vrhu razriješi. Da je spreman uzeti taj status potvrdio je na službenoj konferenciji za medije.

"Mislim da sam danas to potvrdio, ne treba mi još koja borba prije napada na titulu prvaka. Mislim da je Volkov bio dovoljno velik ispit da bih to potvrdio, bio mi je ovo sjajan izazov, dokazao sam što sam trebao dokazati. Da me UFC sutra poželi upariti u borbu za titulu, spreman sam", potvrdio je svoje šampionske ambicije, dodavši kako je spreman svoju priliku sačekati i malo dulje vremena, ako tako što bude potrebno.

"Naravno da možemo čekati, to bi nam dalo vremena da dodatno napredujemo u nekim aspektima. Mogu čekati, uostalom idućeg mjeseca mi dolazi beba."

Ganeov glavni trener je Fernand Lopez, čovjek koga je Ngannou napustio 2018. godine, one u kojoj je poražen od Stipe Miočića i Derricka Lewisa. Nakon toga je dodatno podigao kvalitetu svojih nastupa, dok je Lopez upravo tada krenuo stvarati svog novog vrhunskog teškaša.

"Potpuno mi je u redu ta borba, nemam nikakvih problema s njom. Sad kad je za titulu sam potpuno opušten po tom pitanju, iako smo obojica rođeni u istoj dvorani. Ranije bih imao s tim malih problema. No, sad mi sve potpuno odgovara jer ćemo se boriti za pojas. To je nešto prekrasno, za sve nas, mene, njega i mog trenera", zadovoljno je potvrdio.

Nažalost po Ganea u vrhu teške kategorije puno je nepoznanica. Ne zna se kad će se Francis Ngannou i Derrick Lewis boriti za titulu, zapravo nitko ne može sa sigurnošću više i tvrditi kako će Lewis biti protivnik prvaka. A što tek reći o situaciji s neodlučnim Jonom Jonesom? Tu je uvijek i Stipe Miočić. Teško je zaključiti što se može dogoditi, no Gane je otkrio kako je spreman čekati. Vidjet ćemo do kada će to biti potrebno.

Linker
30. travanj 2024 08:59