UFC

Ganeu je borba za privremenu titulu ponuđena prije Volkova: ‘Rekli su da je to polufinale!‘

Ciryl Gane
 screenshot (YouTube, UFC)
Čini se kako je UFC već ranije imao u planu cijelu shemu koja je podosta šokirala MMA javnost

Iako Francis Ngannou titulu UFC prvaka teške kategorije drži tek par mjeseci, promocija je odlučila organizirati borbu za privremenu titulu. Znalo se da je negdje zapelo oko organizacije njegove borbe protiv Derricka Lewisa, posebno nakon što je potvrđeno da se ona neće dogoditi 7. kolovoza, no rijetko tko nije bio neugodno iznenađen najavom da će se Lewis tog datuma za privremenu titulu boriti protiv Ganea.

Ipak, francuski borac i njegov tim za to su znali, odnosno UFC je već prije njegove netom održane borbe donio odluku kako će se održati borba za privremeni naslov. To je Gane sam otkrio u razgovoru za MMA Junkie. Zapravo, rekao je kako je o tome svemu obaviješten bio njegov trener, ujedno i menadžer. Čovjek koji je do prije manje od tri godine to isto bio u slučaju Ngannoua.

"Znali smo za to jer je nedugo prije borbe protiv Volkova UFC poslao poruku Fernandu Lopezu. Rekli su mu kako je ovo polufinale te da ja trebam odraditi svoj posao, a onda ćemo vidjeti za dalje. Odmah sam vjerovao da se misli na privremenu titulu, no nisam mogao biti siguran jer poruku nisam dobio ja. Poslali su Lopezu, a on mi je samo rekao da odradim svoj posao te da ću nakon borbe biti jako sretan", ispričao je Gane.

Nije dakle bio siguran što mu slijedi, no dobro je pretpostavio. Tako nešto bi nekome možda stvorilo pritisak, no on je odradio još jednu potpuno opuštenu i prije svega sjajnu borbu.

"Bilo je to dobro kao i svaka dobra vijest, no ja sam bio fokusiran na borbu i nisam si radio dodatni pritisak. Odmah sam samome sebi rekao kako imam posao za odraditi prije toga i da moram ostati fokusiran na borbu protiv Volkova. Uistinu sam bio fokusiran, bez kakvog pritiska", potvrdio je.

Sad mu slijedi nagrada, velika borba u kojoj je u startu postavljen kao veliki favorit. Opravda li taj status čeka ga još veća borba, protiv njegovog bivšeg timskog kolege koji se od Fernanda Lopeza nije rastao u najboljim odnosima. Osim ako se u međuvremenu ipak ne upetlja taj toliko puta spomenuti Jon Jones. U teškoj kategoriji toliko toga se može dogoditi, a dojam je da se ne događa gotovo ništa. Barem dok nije došla ova potpuno neočekivana borba.

Linker
16. rujan 2024 20:59