UFC

Gastelum objasnio zašto je prihvatio nerangiranog protivnika i poručio: ‘Ovo je novi početak za mene‘

Kelvin Gastelum

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Desetorangirani izazivač srednje kategorije napravio je promjene u svom trening kampu

Kelvin Gastelum nekoć je bio na glasu kao jedan od najvećih UFC-ovih potencijala u velter kategoriji. Još 2013. godine, sa samo 21 godinom, Gastelum je osvojio TUF i postao je najmlađi osvajač tog showa.

Uslijedile su još četiri uzastopne pobjede, a zatim poraz od Tyrona Woodleyja. Velikih problema Gastelum je imao sa skidanjem kilaže i nedugo poslije prešao je u srednju kategoriju. Imao je Kelvin dobrih nastupa i u višoj kategoriji. Pobjeđivao je borce kao što su Michael Bisping, TIm Kennedy, Ronaldo Souza itd. Ipak, trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza, a čak pet od posljednjih šest mečeva, Gastelum je izgubio.

30-godišnjak je sada u nezavidnoj poziciji i pobjeda mu je imperativ u sljedećem nastupu. Gastelum se trebao boriti protiv Nassourdinema Imamova, 9. travnja (četvrti mjesec) na UFC 273 priredbi. Imamov je bio prisiljen otkazati nastup zbog problema s dobivanjem vize, a očekivala se odgoda meča na neku od priredbi u petom mjesecu. Gastelum nije mogao čekati te je dobio novog protivnika za 9. travnja.

Dricus Du Plessis uskočit će kao zamjena. Južnoafričkog borca pamtimo kao rivala Roberta Soldića iz KSW-a, a unutar UFC-a upisao je dvije pobjede u jednako toliko nastupa. Opasan je to meč za Gasteluma, jer radi se o nerangiranom, ali ipak opasnom protivniku. S druge strane, dobra je prilika da se Gastelum vrati pobjedama. Zašto je Kelvin prihvatio nerangiranog protivnika u ovom trenutku, objasnio je u razgovoru za The Underground.

''U ovom trenutku, nije niti važno. Tako sam dobro pripremljen i nebitno je tko će uskočiti. Samo se želim boriti 9. travnja. 12 prokletih tjedana samo mi je to na umu i želim misli zadržati na tome. Bio je ovo sjajan trening kamp. Uložio sam puno napora i razmišljanja, ne samo ja, nego i grupa ljudi koja stoji iza mene. Nisam htio da kolektivni trud propadne.'', rekao je Gastelum.

Kelvin se kao mnogi borci u posljednje vrijeme, odlučio pridružiti dvorani Fight Ready u Arizoni. Henry Cejudo i Eric Albarracin tamo rade jako dobar posao s borcima kao što su Weili Zhang, Deiveson Figueiredo, ali i Jon Jones te Jiri Prochazka. Gastelum je u potrazi za osvježenjem, a čini se kako je to i dobio.

''Osjećam kao da se radi o resetu moje karijere. Napravio sam puno promjena. Preselio sam se u Arizonu i ovdje drukčije odrađujemo stvari. 'Triple C' (Cejudo) s razlogom privlači ljude koji žele raditi s njim. Postoji sistem koji su kreirali i mi ga pratimo. Poprilično su sjajni rezultati koje smo polučili u ovm kampu i ja sam uzbuđen. Osjećam da sam na sjajnom mjestu, mentalno i fizički. Ovo je posve novi start za mene.'', dodao je Gastelum, a mi s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti novog Gasteluma. Najbolje vrijeme tek bi trebalo biti pred njim, a talent je neupitan.

Linker
19. travanj 2024 03:45