UFC

(VIDEO) Tjedan dana pred revanš, prisjetite se kako je Sterling došao do UFC titule

Yan vs. Sterling

 screenshot (YouTube, UFC)
Nećemo pretjerivati ako kažemo da je ovo možda i najkontroverznija borba u UFC povijesti

UFC 259 priredba održana je u ožujku prošle godine, a prvi poraz u MMA karijeri Israela Adesanye, koji se na istoj dogodio, zasjenjen je onime što se dogodilo u drugoj glavnoj borbi održanoj te večeri unutar Octagona. Riječ je o borbi koju ćemo pamtiti kao jednu od najkontroverznijih u UFC povijesti te prvoj borbi za UFC titulu koja je završena diskvalifikacijom jednog borca.

Ako ste pratitelj borilačkog sporta, a posebno ove stranice, jako dobro znate što se sve dogodilo u borbi, a onda i nakon nje. Na koji je način Aljamain Sterling došao do pobjede nad Petrom Yanom, time i do pojasa prvaka, a onda i kako se ponašao s pojasom u svom vlasništvu. Američki borac okrenuo je većinu fanova protiv sebe, nazivan je glumcem i folirantom, a posebno nakon što je poslije borbe odlučio prvo se pozabaviti svojim zdravljem. Tako se revanš čekao godinu dana, a Yan je u međuvremenu slavljem nad Coryjem Sandhagenom uzeo privremeni pojas prvaka.

Ovim putem imate priliku pogledati cijelu prvu borbu. Onu u kojoj je Sterling dobro krenuo, ali za Yana već znamo kako je bolji što vrijeme prolazi te kako u kasnijim rundama zapravo melje svoje protivnike. Smatra se kako je upravo to krenuo raditi i u trenucima kad je borba protiv Sterlinga, a odvijala se četvrta runda, prekinuta.

Ako od tada niste pogledali prvu borbu, sad je savršeno vrijeme za to učiniti, svakako će vam zanimljivije biti pratiti revanš koji svi jedva čekamo, a koji je na rasporedu 9. travnja kao sunaslovna borba UFC 273 priredbe u Jacksonvilleu.

Linker
19. travanj 2024 20:40