UFC

Geoff Neal prepun samopouzdanja ulazi u meč protiv Shavkata: ‘Vidim se kako pobjeđujem prekidom‘

Geoff Neal

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
32-godišnji američki velteraš smatra da još ne znamo koliko je Shavkat zapravo dobar

Jedno od većih iznenađenja na UFC 285 eventu pokušat će prirediti Geoff Neal. Sedmorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije borit će se protiv Shavkata Rakhmonova, borca koji iza sebe ima 16 pobjeda prekidom u jednako toliko nastupa.

Koeficijenti na pobjedu Shavkata u prosjeku se kreću oko 1,20, dok je na pobjedu Neala koeficijent od 4,00 pa naviše. 32-godišnji američki velteraš u meč ulazi s dvije pobjede zaredom (Ponzinibbio, Luque), a posjeduje i osjetno više UFC iskustva od Shavkata. Kazahstanac je četiri puta nastupio pod okriljem UFC-a, dok je Neal odradio devet nastupa (7-2). Neal je na konferenciji za medije otkrio da ne bježi od činjenice da je Shavkat izgledao impresivno u svojim dosadašnjim nastupima, ali ističe da ipak postoje određene nepoznanice oko njegovih kvaliteta.

‘‘Ne znam koliko je on zapravo dobar. Ono što sam gledao, dobar je borac, ali ja sam također porazio neke dobre borce. Vidit ćemo u subotu oko čega se podigao toliki ‘hype‘. Želim vidjeti tko je ovaj nezaustavljivi Shavkat. Ja sam na omjeru 7-2, a u svim svojim pobjedama prebio sam protivnike. Lakoćom sam to radio, nije bilo kompetitivno. Mislim da me ljudi podcjenjuju. Došao je neki novi tip, upisao je par pobjeda prekidom i sada je on ‘nova, velika stvar‘. Spreman sam mu oduzeti taj sjaj. Vidim se kako pobjeđujem prekidom, u prvoj ili drugoj rundi. Smatram da sam prejak i premoćan za njega. Bit će to previše za Shavkata.‘‘, rekao je Neal.

Zapravo je sjajno vidjeti da Geoff Neal ulazi prepun samopouzdanja u ovu borbu. Shavkat Rakhmonov favorit je u očima mnogim, ali činjenica je da Shavkata još ne poznajemo najbolje, odnosno nismo ga vidjeli protiv elitnih boraca. Neal tu posjeduje nešto više iskustva, a nerijetko baš to iskustvo bude presudno u ovakvim mečevima.

Linker
21. lipanj 2024 03:13