UFC

Giga Chikadze primit će UFC-ovu nagradu za humanitarni rad: ‘On je izvrstan uzor drugim sportašima‘

Giga Chikadze

 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Odlični gruzijski borac perolake kategorije zaslužio je nagradu za ono što radi izvan borilišta

Zanimljivu nagradu UFC dodjeljuje od 2020. godine. Forrest Griffin Community Award naziv je nagrade za koju konkuriraju borci koji odrađuju nešto u humanitarne svrhe i pomažu zajednici.

Dustin Poirier okitio se ovom nagradom 2020. godine, dok je Max Holloway nagrađen u 2021. godini. Sada je poznato tko će ove godine osvojiti tu lijepu nagradu, a dobitnik je Giga Chikadze.

Gruzijski borac perolake kategorije puno pomaže u borbi protiv raka, a UFC će ga nagraditi i s 25 tisuća dolara, ali radi se o iznosu koji će Giga uplatiti humanitarnoj organizaciji prema svom izboru.

''Giga je izvrstan uzor onim sportašima koji žele pomoći potrebitima u svojoj zajednici. On postavlja savršen primjer pomažući oboljelima od raka, a istovremeno ne pokušava privući pažnju time. Svjestan je da se ne radi o publicitetu, nego je to jednostavno ispravna stvar za činiti. Čast je nagraditi ga ovom nagradom.'', rekao je Dana White.

UFC je tu nagradu odlučio nazvati po svom bivšem borcu Forrestu Griffinu, a Gigi će nagrada biti uručena 30. lipnja (šesti mjesec) na ovogodišnjoj ceremoniji vezanoj za primanje u Kuću slavnih.

Što se Chikadzeove borbe protiv raka tiče, on to radi preko posebne udruge koju je 2014. pokrenuo zajedno sa svojom sestrom Keso. Radi se o neprofitabilnoj udruzi kojoj je u cilji pomagati pojedincima koji se bore s rakom, tako što skupljaju financijsku pomoć za njihovo liječenje, kemoterapije i sve potrebne preglede. Keso i Giga pokrenuli su udrugu nakon smrti njihove majke koja je 2013. godine izgubila bitku s rakom dojke.

Preko 200 osoba dosad je zaprimilo pomoć udruge nazvane ''The Knockout Cancer Foundation''. Pomagalo se državljanima SAD-a, Gruzije, Armenije, Kube, Haitija i Ukrajine, a Giga i njegova sestra nadaju se kako će se njihovo područje djelovanja samo dodatno širiti. Nadamo se i mi, jer radi se o hvalevrijednom projektu i lijepo je da to i UFC prepoznaje.

Linker
24. travanj 2024 16:34