UFC

Giga Chikadze ipak neće nastupiti sredinom ovog mjeseca: Gruzijac je otkazao nastup zbog ozljede

Giga Chikadze

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Rangirani izazivač UFC-ove perolake kategorije posljednji put se borio početkom ove godine

Dok UFC 279 event koji je zakazan za ovaj vikend zasad čvrsto stoji i nema velikih otkazivanja, loše vijesti dolaze kad je u pitanju UFC Fight Night 210 event koji slijedi tjedan dana kasnije.

Priredba koju predvode Cory Sandhagen i Song Yadong ostala je bez sunaslovne borbe večeri. Osmorangirani izazivač perolake kategorije Giga Chikadze trebao se obračunati s 12-rangiranim Sodiqom Yussufom, ali Gruzijac je nastup morao otkazati zbog ozljede.

Nigerijac Yusuff tako je ostao bez protivnika i trenutno je upitno hoće li uopće nastupiti. UFC će mu pokušati pronaći zamjenu za Chikadzea, ali zasad nije poznato hoće li uspjeti u tome naumu. Yusuff se ove godine jednom borio, a u trećem mjesecu pobijedio je Alexa Caceresa jednoglasnom odlukom.

Što se Chikadzea tiče, on je također odradio jedan nastup u 2022. godini. Sredinom prvog mjeseca Calvin Kattar ga je uvjerljivo pobijedio, također jednoglasnom odlukom. Chikadze je u petom mjesecu saznao da ga UFC uvrštava u Kuću slavnih zbog svog humanitarnog rada kojim prikuplja sredstva za osobe oboljele od raka. Nadao se Chikadze vratiti pobjedama 17. rujna (deveti mjesec), ali morat će pričekati na povratak u kavez. Trenutno nije poznata priroda njegove ozljede.

Koga UFC ima u vidu kao zamjenu za Chikadzea također nije poznato u ovom trenutku. Nas se ništa ne pita, ali jedno ime iz perolake kategorije već neko vrijeme zaziva svoj sljedeći nastup. Radi se o Bryceu Mitchellu koji je deveti u poretku izazivača.

‘‘Još uvijek čekam na borbu, a oni znaju da sam spreman. Možda izbacim ovaj ‘Darkansas‘ spot u međuvremenu‘‘, napisao je Mitchell prije šest dana na jednoj od svojih objava na Instagramu.

Mitchell je u trećem mjesecu pobijedio Edsona Barboza i vjerojatno se nada protivniku koji je bolje rangiran od njega. Yusuff to nije, ali dojam je kako bi Mitchell zapravo pristao na bilo kakav meč, a bio bi to jako zanimljiv obračun dvojice perspektivnih boraca perolake kategorije.

Linker
19. travanj 2024 08:02