UFC

Gilbert Burns izazvao Natea Diaza: 'Uložimo po 200 tisuća dolara, pobjedniku ide sve!'

Gilbert Burns i Nate Diaz
 screenshot
UFC-ov izazivač za velter titulu, Gilbert Burns, želi odraditi grappling meč protiv Natea Diaza

Budući da se u prosincu ipak neće boriti protiv Kamarua Usmana za titulu UFC-ove velter kategorije, Gilbert Burns u potrazi je za nekim nastupom koji bi u međuvremenu mogao odraditi. Tim putem spreman se vratiti korijenima i odraditi grappling meč, a također ima ideju kako osim toga i za takvu priliku izvanprosječno zaraditi.

Naime, "Durinho" je pronašao način kako se obračunati s borcem koji je u posljednje vrijeme izuzetno ružno govorio o njemu. Riječ je o Nateu Diazu, frustriranom što će se Brazilac boriti za titulu velter kategorije. Burns je istom par puta odgovorio na duhovit način, ali sad je po prvi put poslao poziv na akciju.

"Kako moja borba za titulu još uvijek nije dogovorena, hajdemo grapplati! Idemo vidjeti tko je pravi gangster. Nate Diaz, ja ću uložiti 200 tisuća dolara, ti uloži 200 tisuća i pobjednik nosi sve. Chael Sonnen i UFC Fight Pass, što kažete?", napisao je Burns, s ciljem označivši upravo Sonnena. Naime, volio bi da se meč održi na njegovom Submission Undergroundu. Burns je inače vrhunski grappler i osvajač raznih trofeja.

Nate Diaz nije se borio od studenog prošle godine i okršaja s Jorgeom Masvidalom za BMF titulu. Trenutno nije poznato kad bi fanovi mogli dobiti priliku idući put ga gledati.

Burns se posljednji put borio u svibnju, kad je pobjedom nad Tyronom Woodleyem izborio borbu za titulu. Ipak, bez nje je ostao nakon što je dobio pozitivan COVID-19 nalaz tik pred let za Abu Dhabi. Borba s Usmanom bila je nakon toga dogovarana za 12. prosinca, no tim putem je prvak otkazao nastup zbog ozljede.

Linker
25. travanj 2024 01:25