UFC

Gilbert Burns iznio zanimljiv prijedlog te poručio Masvidalu: ‘Stavi svoj BMF pojas na liniju, trebam 5 rundi!‘

Jorge Masvidal

 Steven Ryan/Getty images/Profimedia
Burns je dugo čekao na meč s Masvidalom, a sada kad ga je dobio već ima novi zahtjev koji će mu Masvidal jako teško ispuniti

Gilbert Burns je na UFC 283 priredbi svladao Neila Magnya ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi te se tako vratio pobjedama. Meč prije ga je pobijedio Khamzat Chimaev, tako da je Burns ozbiljno shvatio da ga sad atraktivni finiši mogu dovesti do novog napada na titulu.

Dok je pojas držao Kamaru Usman, ‘‘Durinho‘‘ nije uspio oduzeti mu ga. Nakon toga se Burns okrenuo prozivanju Masvidala te je preko njega pokušao doći do novog napada na titulu, no ‘‘Gamebred‘‘ je taj meč izbjegavao sve do sad. Izgleda da je Masvidal konačno popustio te je prihvatio meč protiv Burnsa i to na UFC 287 priredbi koja će se održati u četvrtom mjesecu.

Međutim, Burns sada ima novi zahtjev za Danu i Masvidala. Njegova nova želja je da meč protiv Masvidala bude na pet rundi, a ulog bi trebao biti Masvidalov BMF pojas kojeg je osvojio protiv Natea Diaza još 2019. godine.

‘‘Hajde Dana, borba 8. travnja treba biti na pet rundi. Stavi taj pojas na liniju! Svi znaju da je u UFC-u samo jedan tip koji se bori sa svima!‘‘, napisao je Burns na svom Twitter profilu.

Dana i Masvidal još uvijek nisu odgovorili na ovaj zahtjev, no teško da će Masvidal riskirati jedini pojas koji ima. Premda ‘‘BMF‘‘ nema nikakvo realno značenje, Masvidalu sigurno znači jer trenutno nije u dobroj fazi karijere.

Masvidal je trenutno u nizu od tri poraza, od čega su dva od Usmana i jedan od Covingtona. Nakon posljednjeg poraza je udario Covingtona u restoranu s leđa i izbio mu zub nakon čega je imao problema sa zakonom, a sada će i u kavezu ponovno imati priliku pokazati što zna.

Linker
18. svibanj 2024 20:55