UFC

Gilbert Burns: 'Natea Diaza mogu pobijediti u bilo kojem trenutku, čak i sada s koronom'

Gilbert Burns
 screenshot
Gilbert Burns ljut je nakon izjava Natea Diaza, kojeg kao borca ne smatra ozbiljnom prijetnjom

Nedavne izjave Natea Diaza, u kojima je omalovažio planiranu borbu Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, posebno su razljutile brazilskog velteraša. Upravo on bio je meta Diazovog napada, odnosno pozicija izazivača koju je izborio. Diaz je tvrdio kako to nije borba za titulu te kako fanovi žele gledati prave borbe, što god to značilo. Burns već na prvu nije ostao ravnodušan, no sad je Diaza prokomentirao malo sadržajnije.

"Mislim da on sad koristi priliku za lov u mutnom. On je najobičniji prolaznik (journeyman). Mogu prebiti Natea Diaza bila kada, bilo kojeg dana u tjednu. Čak i sada, s koronom u sebi, vjerujem da ga mogu pobijediti. Mogu ga nadboksati i nadgrapplati, mogu ga vrlo lako našamarati. To je tip koji istupa i naziva sebe pravim borcem, no i ja sam to. Nekada sam respektirao tipove poput njega, no znate što? Ja znam pravi borac. Borio si se protiv Conora McGregora prihvativši borbu par dana prije održavanja iste. Ja sam se borio protiv ruskog borca s 20-0, također par dana prije borbe prihvativši višu kategoriju", rekao je Burns u razgovoru s Brettom Okamotom, prisjetivši se svog starta u velteru preko Alexeya Kunchenka te potvrdivši da su ga izjave Diaza uvrijedile. Nakon toga je dodao još nešto o svom trenutnom pobjedničkom nizu:

"Jedina borba za koju sam u velteru imao puni kamp je protiv Demiana Maije, a došao sam do borbe za naslov prvaka."

Borba za naslov prvaka trebala bi mu ostati kao idući korak, nakon oporavka, no svjestan je da se neke stvari mogu promijeniti nakon borbe Usmana i Masvidala, koji ga je zamijenio u "main eventu" UFC 251 priredbe.

"Nadam se da će Kamaru pobijediti i da sam ja onda idući. Ako Masvidal pobijedi, tu bi mogao nastati pravi nered i ne mogu pretpostaviti kako će se onda stvari posložiti. On bi mogao odabrati Natea i boriti se protiv njega. No, što ja tu mogu? Ako se to dogodi, borit ću se protiv nekoga drugog i potvrditi svoje mjesto", nije Burns htio prognozirati, ali je iznio svoje želje.

Burns je do svoje prilike došao sportskim putem, preko niza od nekoliko impresivnih pobjeda. Ipak, slijedom okolnosti, borba za titulu velter kategorije na kraju će ipak biti ona koju su fanovi najviše htjeli vidjeti, neovisno o tome koliko su svi počeli cijeniti "Durinha" i sve što je postigao. Na njemu je sada samo nadati se kako će se sve posložiti tako da on dobije priliku koja mu je sada izmakla iz ruku zbog problema koji svijet drmaju gotovo od početka 2020. godine.

Linker
19. svibanj 2024 06:51