UFC

Gilbert Burns o meču između Chimaeva i Coste: ‘Najviše bih volio da nokautiraju jedan drugoga‘

Gilbert Burns vs. Khamzat Chimaev 

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Ukoliko Khamzat sruši Costu, bit će to jako teška noć za njega. Costine su najveće šanse na nogama, iako ni Chimaev gore nikako nije loš

Već je prošlo godinu dana otkako smo posljednji puta u kavezu gledali Khamzata Chimaeva. Trebalo mu je više od godinu dana da se ponovno odluči ući u kavez, a to će učiniti sljedećega mjeseca na UFC 285 priredbi u Abu Dhabiju. Protivnik je također poznat, a radi se o Paulu Costi.

Puno se govorilo o ovom meču, a izgledno je da će pobjednik napasti titulu srednje kategorije, pogotovo ako to bude Chimaev. Gilbert Burns smatra kako je ovaj meč u potpunosti izjednačen, a rekao je i kako se nada nesvakidašnjoj situaciji:

‘‘Costa je ogroman, ali mislim da on nema srce kao ja. Nema jiu-jitsu kakav imam ja. Ne zna ustati nakon rušenja kao ja. Nema ‘submissione‘ kao ja pa ne može tjerati Khamzata da se bori na nogama. Ne volim ni jednog ni drugog. Ovaj meč je 50-50. Ukoliko ga Khamzat uspije srušiti, bit će to teška noć za Costu. Ukoliko Costa bude branio rušenja, bit će teška noć za Khamzata‘‘, rekao je Burns za MiddleEasy.

‘‘Dvostruki nokaut bi bio najbolji rezultat. U prvoj ćemo rundi saznati pobjednika. Ja sam se borio tri puta ove godine, treba mi velika pobjeda protiv nekoga iz samog vrha da dobijem napad na titulu. Jedan atraktivan finiš bi mi to donio, a ako ne finiš, onda dvije pobjede‘‘, dodao je.

Dvostruki nokaut će se teško dogoditi, ali rekao je ono što je već svima jasno. Ukoliko Khamzat sruši Costu, bit će to jako teška noć za njega. Costine su najveće šanse na nogama, iako ni Chimaev gore nikako nije loš, dapače.

Linker
28. travanj 2024 23:35