UFC

Nakon 22 UFC nastupa, ‘Kauboj‘ je otpušten iz promocije

Alex Oliveira

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Iskusni velteraš morat će potražiti novog poslodavca, odnosno promociju u kojoj će nastupati

Nakon sedam godina i 22 UFC nastupa (11-10, 1 NC), 34-godišnji brazilski borac Alex ''Cowboy'' Oliveira više nije član najjače svjetske MMA promocije. Četiri poraza u nizu bila su presudna za nastavak njegove UFC karijere.

''Kauboj'' je 2015 godine debitirao u UFC-u, a dočekao ga je Gilbert Burns u lakoj kategoriji. ''Submissionom'' (poluga na ruci) u trećoj rundi, slavio je ''Durinho, ali Oliveira je u naredna tri nastupa, upisao tri pobjede. Ipak, Alex nikad nije dogurao do onih najvećih postignuća u promociji, ali njegov rezime ispunjen je s nekoliko velikih pobjeda.

Carlos Condit, Will Brooks, Tim Means, Max Griffin, K.J. Noons, neka su od vrlo respektabilnih imena koje je ''Kauboj'' pobjeđivao. Nažalost, upao je u loš niz i promocija mu je pokazala izlazna vrata.

Shavkat Rakhmonov i Randy Browns završili su ga u prvoj rundi, a zatim su uslijedili porazi od Pricea (jednoglasna odluka) i Kevina Hollanda (TKO, R2). Bilo je za pretpostaviti kako će Oliveiru nakon poraza od Hollanda dočekati otkaz, a to se na kraju i dogodilo.

Brazilac je pet puta osvajao bonuse, a 2017. godine, ESPN je njegovu borbu protiv Yancyja Medeirosa proglasio najboljom MMA borbom te godine. 34 godine su Alexu Oliveiri i ovaj velteraš zasigurno ima još nekoliko godina nastupanja u sebi. Najvišoj razini ipak ne pripada, ali u promocijama poput PFL-a, Bellatora ili Eagle FC-a, zasigurno može ostaviti nešto veći trag, nego što ga je ostavio u UFC-u.

Linker
25. travanj 2024 15:24