UFC

Gilbert Burns odao poštovanje Belalu Muhammadu: ‘Vrijeme je da prestanete s mržnjom‘

Gilbert Burns (gore lijevo), Belal Muhammad (desno) i Burnsovi sinovi

 Twitter (gilbert Burns)
‘‘Durinho‘‘ je sportski podnio poraz od svog rivala Belala Muhammada

Taktički maestralnu izvedbu pružio je Belal Muhammad na UFC 288 eventu. Palestinsko-američki velteraš jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Gilberta Burnsa nakon pet rundi. Burns niti u jednom jedinom trenutku nije doveo Muhammada u probleme, iako je meč trajao punih 25 minuta.

Belal je sjajno kontrolirao distancu, frekventno je bacao i pogađao svojim udarcima, a Burnsa je u potpunosti neutralizirao. Pobjedom nad Burnsom, Belal Muhammad priskrbio si je status izazivača u velter kategoriji.

Colby Covington sljedeći je u redu za napad na titulu, ali nakon što Colby i Leon Edwards odrade svoj međusobni obračun, Belal Muhammad bit će sljedeći na redu i borit će se protiv pobjednika tog meča. Apsolutno nitko ne može reći da Muhammad nije zaslužio napasti titulu.

Izuzmemo li meč protiv Leona Edwardsa koji je završio ‘‘no contestom‘‘ zbog Edwardsovog uboda u oko, Belal Muhammad upisao je devet pobjeda u posljednjih devet nastupa. I nije to bilo kakav niz.

Belal je u sklopu svoje pobjedničke serije porazio neke odlične borce kao što su spomenuti Gilbert Burns, zatim Sean Brady, Vicente Luque, Stephen Thompson, Demian Maia itd. Radi se o uistinu fantastičnom pobjedničkom nizu, a ništa drugo osim napada na titulu ne preostaje za Muhammada.

Problem kod Belala jest činjenica da je daleko od omiljenog među MMA fanovima. Njegov stil borbe nije naročito atraktivan i privlačan publici, a niti njegova osobnost ne čini mu nekakvu uslugu po tom pitanju. Zato je Muhammad i trebao čak devet uzastopnih pobjeda prije napada na titulu, a vjerojatno će biti onih koji će i dalje osporavati njegovu kvalitetu.

Jedan od njih neće biti Gilbert Burns. ‘‘Durinho‘‘ se nakon poraza od Belala oglasio putem Twittera i zatražio je fanove da respektiraju Muhammada.

‘‘Poštovanje za Belala Muhammada, odlična pobjeda! Želim ti sve najbolje, idi po titulu!‘‘, napisao je Burns, a objavu je zaključio upravo porukom za fanove.

‘‘Prekinite s mržnjom i počnite (ga) cijeniti.‘‘

Burns je uz objavu priložio zajedničku fotografiju s Belalom, a na fotografiji su se našla i dvojica Burnsovih sinova. Belal Muhammad brzo je odgovorio na Burnsov ‘‘tvit‘‘, a uzajamno poštovanje jasno je uočljivo među ovom dvojicom ratnika.

‘‘Hvala ti, brate. Bila je čast dijeliti kavez s tobom.‘‘, poruka je Belala Muhammada.

Lijepo je vidjeti da se dva vrhunska borca ovako respektiraju. Podsjećamo, obojica su na ‘‘short notice‘‘ uskočili na UFC 288 event, a ne samo da su imali manje vremena za pripremu, nego su svojevoljno ugovorili meč na čak pet rundi. Svih pet su i odradili, a vrijeme je da Belal Muhammad dobije poštovanje koje zaslužuje.

Linker
26. travanj 2024 21:42